Left Right
scrollTop top

Instagram laat gebruikers pronouns toevoegen aan profiel


Instagram profiel
© Shutterstock

Gebruikers kunnen binnenkort op Instagram op een speciaal daarvoor voorziene plaats op hun profiel hun pronouns toevoegen. Je zal daarvoor kunnen kiezen uit een lijst met 41 opties. De functie is optioneel en je kan de pronouns op elk moment opnieuw verwijderen of aanpassen.

Steeds meer mensen voegen hun pronouns – of voornaamwoorden – toe aan hun profiel op sociale media. Het idee daarachter is dat als iedereen dat doet het op die manier voor non-binaire mensen een kleinere stap is om hun pronouns toe te voegen. Dat laatste is vaak belangrijk omdat veel mensen anders foute pronouns gebruiken.

Pronouns

Het probleem bij Instagram is echter dat je maar 150 tekens hebt op iets te schrijven bij je profiel. Wie dus extra informatie of emoji’s wil toevoegen, heeft daar – na het noteren van pronouns – niet veel ruimte meer voor.

Daarom is Instagram nu met een oplossing gekomen. Binnenkort zal je namelijk gewoon op je profiel zelf tot maximaal vier pronouns kunnen toevoegen uit een voorgeselecteerde lijst. Je kan ervoor kiezen om iedereen je pronouns te tonen of enkel je vrienden.

41 opties

In totaal zijn er 41 opties die Instagram heeft samengesteld in overleg met LGBTQ-organisaties. Die verschillende opties kunnen ook gecombineerd worden. Wie de gewenste pronouns niet terugvindt in de lijst, kan een aanvraag indienen bij Instagram om die toe te voegen. De lijst zal aan de hand daarvan in de toekomst uitgebreid worden.

Op dit moment is de optie om pronouns toe te voegen enkel beschikbaar in enkele Engelssprekende landen, maar in de toekomst zou die ook naar andere landen uitgerold worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…