Elon Musk omschrijft voornaamwoorden als “esthetische nachtmerrie” en iedereen maakt dezelfde mop

Tesla-CEO Elon Musk ligt onder vuur door zijn recente uitspraken over het gebruik van voornaamwoorden. Hij omschrijft deze op Twitter als een “esthetische nachtmerrie”. Al snel kwamen mensen met hun reacties en die hadden allemaal te maken met zijn zoon X Æ A-12.

Veel mensen roepen tegenwoordig op om je voornaamwoorden duidelijk te maken op sociale media. Hierdoor wordt het risico vermeden dat mensen je aanspreken met de verkeerde voornaamwoorden. Vaak is het namelijk niet af te leiden uit je profiel op welke manier je aangesproken wil worden of als wel gender je jezelf identificeert. Maar Elon Musk is geen fan van deze pronouns.

“Pronouns suck”

Eerder dit jaar tweette Elon Musk al een keertje over wat hij denkt van voornaamwoorden. Hij hield het toen kort en duidelijk: “Pronouns suck“. Zijn vriendin Grimes was het daar duidelijk niet mee eens. Zij reageerde dan ook meteen op de tweet met: “Ik hou van je, maar zet aub je gsm uit of geef me een telefoontje. Ik kan haat niet steunen. Stop hiermee. Ik weet dat dit niet vanuit je hart komt”. Daarna leek Musk z’n lesje geleerd te hebben, maar enkele dagen geleden deelde hij opnieuw zijn opmerkelijke mening over voornaamwoorden.

Deze keer gebruikte hij een meme om zijn opinie wat kracht bij te zetten. Hij deelde de boodschap: “Wanneer je he/him in je bio zet” samen met een meme. Op die meme was een Britse kolonist te zien die bloed op z’n gezicht smeert terwijl hij een hoed draagt met de boodschap: “Ik hou ervan om mensen te onderdrukken”.

Vooral bij transgenders werd deze meme gezien als transfoob, omdat het de realiteit van transmannen in het belachelijke trekt.

“Esthetische nachtmerrie”

In de nasleep van de heisa rond de meme reageerde Elon Musk op een artikel. Daarbij gaf hij wat meer uitleg over zijn standpunt. “Ik sta volledig achter transgenders, maar al deze voornaamwoorden zijn een esthetische nachtmerrie.” Opnieuw konden transgenders en hun sympathisanten hier niet mee lachen.

Het regende daarom quoted retweets van de tweet van Elon Musk die allemaal grapten over hetzelfde onderwerp: de naam van het zoontje van Elon Musk. Musk en Grimes hebben namelijk eerder dit jaar hun eerste zoontje X Æ A-12 genoemd. Een naam die voor sommigen ook gezien wordt als een “esthetische nachtmerrie”.

Meer
Lees meer...