Benieuwd naar de allereerste Instagram-gebruikersnaam van je vrienden? Dit is hoe je die kan zien

Iedereen heeft ooit wel een gênante gebruikersnaam gehad op sociale media. Gelukkig worden we ouder en beseffen we dat een normale gebruikersnaam misschien beter is. Maar toch is het bewijs niet helemaal verdwenen. Je kan nu namelijk op Instagram alle vorige namen van een account zien. Leuk om eens je volledige vriendenlijst af te gaan, al kan het ook awkward worden.

Velen wisten niet dat het bestond, maar je kan wel degelijk alle vorige gebruikersnamen van een Instagramaccount zien zonder er veel moeite voor te moeten doen. Het is namelijk gewoon een functie op de app. Op het volgende feestje kan je dus je vrienden verrassen met hun eerste gebruikersnaam te beginnen roepen.

‘Over dit profiel’

Hoewel je misschien zou denken dat het opzoeken van die oude gebruikersnamen op stalken lijkt, is niets minder waar. Instagram heeft de functie gewoon in het systeem staan, waardoor je helemaal geen moeite moet doen. Wanneer je je op een profiel bevindt, kan je rechtsboven op de drie puntjes klikken. Daar komen dan verschillende opties tevoorschijn.

Een van die opties is ‘Over dit profiel’, waar je kan zien wanneer het profiel is opgestart, in welk land het zich bevindt en wat de vorige gebruikersnamen van het account waren. Daarbij staat zelfs een exacte datum, waardoor je kan inschatten hoe oud de persoon toen was. Dat is leuk om eens te proberen bij je vriendenlijst.

Maar daarnaast kan je het ook gewoon zien op alle openbare profielen, wat het ook een beetje bizar maakt. Je hebt dus geen enkele connectie met de persoon nodig. Op die manier kan je dus ook al je favoriete celebrity’s afgaan om te zien hoe lang zij al op de app zitten. Ook hun eventueel gênante gebruikersnamen kan je dus zomaar zien.

Via de functie kan je heel wat informatie over het account verzamelen.
Meer
Lees meer...