Stotterende voetballer uit de Engelse tweede klasse geeft een dapper interview na sterke prestatie op het veld

Watford-speler Ken Sema werd maandag door de supporters verkozen tot Man of the Match. Dit na een opmerkelijke prestatie op het veld. Hij scoorde namelijk twee keer en loodste zijn ploeg zo naar de overwinning tegen West Bromwich Albion. Na de match gaf hij een interview dat van veel lef getuigt.

Na de match tussen Watford en West Bromwich Albion gaf Ken Sema een interview. Niet van zijn gewoonte. Omdat hij stottert, komt hij liever niet voor de microfoon staan. Maar dat was maandag anders. Hij gaf een interview en dat is niet onopgemerkt gebleven op Twitter.

Wat betekent ‘stotteren’ juist?

Stotteren is een manier van praten waarbij klanken of woorden worden herhaald of vastlopen. Mensen die stotteren, vinden het vaak moeilijk om over te brengen wat ze willen zeggen.

Ken Sema geeft hierdoor zelden een interview voor of na de match. Maar na de match van maandag werd hij verkozen tot Man of the Match en daarbij hoort een interview op de clubkanalen.

Reacties op Twitter

Veel mensen hebben Kens interview op sociale media gezien. Zo werd het al meer dan 14 miljoen keer bekeken. Mensen prijzen hem en noemen hem een ‘rolmodel’.

Het zal mensen die stotteren aanmoedigen om zelfverzekerder te spreken, klinkt het op Twitter.

Meer
Lees meer...