Camille Dhont over ‘Liefde voor Muziek’: “Ik voelde mij een beetje als Alice in Wonderland”

Vanavond zien we de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Daar is deze keer #LikeMe-ster Camille Dhont bij. Zij kroonde zich onlangs tot de winnares van The Masked Singer 2022 en nam gisteren de prijs voor Beste Artiest op het Gala van de Gouden K’s in ontvangst. Met haar amper 20 jaar is zij een van de jongste deelnemers van het programma ooit. Ze deelde met ons o.a. haar toekomstplannen en hoe ze voor het programma een week in het Zuid-Franse Cap d’Agde vertoefde.

Hoe blik je terug op dit muzikale avontuur?

In het begin vond ik het heel spannend, omdat ik niet iedereen zo goed kende behalve Loredana door The Masked Singer. Dat gaf mij dan wel een beetje een vertrouwd gevoel. Davina Michelle had ik ook wel al eens gezien bij The Best Of van Natalia op VTM. Ik zie haar een beetje als een grote zus, want ik kijk echt superhard op naar haar. Hoe zij kan zingen ook, dat is echt insanity.

In Liefde voor Muziek heb ik een goede band gekregen met iedereen, want het zijn allemaal echt hele lieve mensen. Zo kom ik bijvoorbeeld heel goed overeen met Suzan en Freek, die zijn ook zo lief! Ik was dus heel vereerd dat ik mocht meedoen. Ik voelde mij eigenlijk precies een beetje als Alice in Wonderland. Ik had zo iets van: ‘Zo fijn dat ik hier gewoon mag chillen en genieten met iedereen en van hun performance’.

Hoe verliepen de voorbereidingen?

Ik heb bijna alles gedaan wat ik kon doen van voorbereidingen, maar toch vind ik of wou ik eigenlijk nog iets meer doen. Ik was nog maar net bekomen van The Masked Singer en toen begonnen al de repetities voor dit grote programma. Maar het proces en alles was nog steeds superleuk!

Mijn grootste stress was echter de reacties van iedereen op wat ik met hun nummers had gedaan. Uiteindelijk vonden ze het allemaal goed, maar het gaf me wel een stresske! Ik ben heel perfectionistisch, dus ik had alles heel hard tot in de details uitgedokterd, zoals mijn look voor elk nummer. Bij de performance van mijn cover van Davina Michelle haar nummer bijvoorbeeld had ik een vlindertopje aan. Dat heb ik speciaal laten maken omdat ik heel graag ergens een vlinder erin wou verwerken. Ze heeft namelijk een album (‘My own world’, red.) met een vlinder op. Ik wou dus altijd zo van die speciale dingen doen en iedereen apprecieerde dat ook altijd, wat wel heel leuk was!

Voelde je je niet een beetje overdonderd als een jonge en nog opkomende artieste?

Sowieso! Ik was echt constant overdonderd. Ik wou supergraag meedoen aan dit programma en hoopte vooral dat mensen niet meteen zouden denken: ‘oh, maar ze is nog zo jong’. Ik ben ook wel echt de jongste die al ooit meedeed aan Liefde voor Muziek. Ik weet dus wel dat mijn carrière niet zo lang is als dat van alle andere deelnemers. Toen begon ik wel even te denken ‘oei, misschien is dat wel erg …’. Maar dan stelde Ozark Henry mij wel gerust. ‘Ja, maar jij hebt in een hele korte periode wel al heel veel gedaan en dat is ook interessant’, zei hij tegen mij.

Naar welke nummer keek je het meeste uit om te coveren? En welk van jouw eigen nummers hoopte je dat iemand van de groep onder handen ging nemen?

Ik hoopte dat er iemand iets ging doen met het nummer Superheld en dat is ook zo. Dus ik ben echt superblij. Ikzelf keek heel erg uit om een nummer van Loredana en Patje te coveren, omdat ik een goede band heb met Loredana zoals ik al zei. Met mijn cover van Lift U Up/ Hou Vol wou ik dus eigenlijk dat het iets persoonlijks van haar én van Patje was. Daarom heb ik dus naast een nummer van 2 Fabiola ook een solonummer van Loredana erin verwerkt. Ze was zelf ook heel erg geschrokken daarvan, want ze had niet verwacht dat ik dat ging doen. Ze moest er ook van huilen en dat was heel erg mooi om te zien. Je ziet mij in het fragmentje ook wel af en toe kijken naar haar met een blik van: ‘En? Vind je het goed?‘.

Wie heeft jou het meest verbaasd met een cover van jouw songs?

Iedereen eigenlijk. Iedereen was zo uniek in wat ze hebben gedaan en alles was echt supermooi. Daarom kan ik dus echt niet kiezen. Dat is hetzelfde als je mij zou vragen om te kiezen tussen pizza of frietjes, dat is allebei lekker. (lacht) Het ene moment heb je gewoon meer zin in pizza en een ander moment in frietjes. En dat is ook zo met muziek bij mij: het ene moment ben ik in de mood van girlpower muziek en een ander moment ben ik helemaal mee met poprock songs à la Avril.

Welke cover was voor jou het meest uitdagend om te doen?

Het nummer van Davina Michelle. Ik vind haar namelijk zo’n fenomenale zangeres. Dus dan had ik wel een beetje bang en dacht ik: ‘oh, maar ik ga dat niet zo goed kunnen als haar’. Uiteindelijk weet ik ook wel dat iedereen een andere stem heeft en iedereen ook gewoon anders zingt. Toch vond ik haar liedje coveren het moeilijkst.

Heeft het feit dat je in The Masked Singer verschillende genres zong jou geholpen in dit programma?

Ja, toch wel! The Masked Singer was eerst opgenomen en toen had ik al heel veel verschillende stemmen uitgeprobeerd. Daardoor ontdekte ik dat ik graag wil laten zien dat ik meer dan enkel dance of popdance nummers kan brengen. Want alles wat ik tot nu toe heb uitgebracht, zoals Vuurwerk en Diamant, dat zijn uptempo songs. Mijn cover van het liedje van Loredana en Patje bijvoorbeeld is traag. The Masked Singer heeft mij dus geïnspireerd om gewoon meer te durven laten zien wat ik kan met mijn stem. Maar ook dat ik nog op andere manieren kan zingen dan die dat ik gewoon ben.

Als je zelf je ideale Liefde voor Muziek mocht samenstellen, wie zou er dan zeker bij moeten zijn?

Ik zou letterlijk deze groep die we nu hadden willen. Maar als ik nog extra mensen zou mogen uitnodigen, dan zouden we voor mij met Angèle en Stromae erbij helemaal voltallig zijn. (lacht)

Mogen we al eventuele, aankomende samenwerkingen met enkele artiesten uit Liefde voor Muziek verwachten?

Ik heb sowieso al met een aantal mensen besproken dat we samen muziek gingen schrijven, met Ozark Henry bijvoorbeeld. Het nummer is nog niet geschreven, maar wie weet is het zaadje dan nu geplant.

Zijn er nog interessante toekomstplannen die je met ons mag delen?

Ik heb een extra show in de Lotto Arena aangekondigd op 5 november. Daarnaast ga ik nog naar Duitsland, wat heel erg leuk is! Daar ga ik vooral gewoon genieten van alles wat ik daar mag doen en dan zie ik wel hoe dat alles lukt. Want België staat sowieso altijd op de eerste plaats in mijn hart natuurlijk. Ergens eind deze zomer zou ook mijn nieuw album uitkomen. Verder staan er in de zomer ook heel wat shows gepland en uiteraard komt er nog meer nieuwe muziek aan. Super spannend dus!

De eerste aflevering van het nieuwe, achtste seizoen van Liefde voor Muziek is op maandag 4 april om 20.35 uur te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...