“De winnares van ‘The Masked Singer’? Ikke? Dat is echt zot!”, reageert Camille Dhont na overwinning

Gisteren keek zowat heel Vlaanderen vol spanning naar de finale van The Masked Singer. Daarin kwamen we namelijk na tien weken eindelijk te weten wie de winnaar van het tweede seizoen werd én welke artiesten er nu verscholen zaten onder de maskers van Ridder, Miss Poes en Konijn. Uiteindelijk wist Miss Poes de overwinning in de wacht te slepen, dankzij haar ongelofelijke straffe stem. Maar wie zat er nu verscholen onder dat masker? Dat bleek de 20-jarige Vuurwerk-zangeres Camille Dhont te zijn.

De slotaflevering van het tweede seizoen van The Masked Singer was een finale vol verrassingen. We kroonden namelijk niet alleen Miss Poes als de winnaar van The Masked Singer 2022, en dus de opvolger van Koningin (Sandra Kim), maar we ontdekten eindelijk ook wie er onder dat masker verscholen zat. Maar ook de maskers van finalisten Ridder en Konijn vielen af. De gangster bunny moest als eerste zijn identiteit prijsgeven en van achter het masker verscheen politicus en Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Ridder verzilverde een tweede plek en die was weggelegd voor 2 Fabiola-zangeres Loredana.

Miss Poes is …

Maar dé grote vraag die gisterenavond nog op ieders lippen rustte: wie verstopt zich achter het masker van Miss Poes? Een groot deel van speurders had het bij het rechte eind, al gokten Jens Dendoncker en Andy Peelman dat zangeres Olivia Trappeniers onder het masker van Miss Poes verscholen zat. Het beek toch Camille Dhont te zijn, de 20-jarige zangeres die zowel solo als met #LikeMe en Regi al op grote podia stond.

Miss Poes bewees in de finale moeiteloos in de voetsporen te treden van o.a. Beyoncé en Mariah Carey en bezorgde de speurders keer op keer kippenvel. Na haar overwinning hield ze het dan ook niet droog, zo blijkt uit Behind The Mask op VTM GO. “De winnares van The Masked Singer? Ikke? Wat een eer! Dat is echt zot!”, reageert Camille na haar overwinning.

“Ik wil dit gewoon morgen terug opnieuw doen, wat een ervaring!”

In Behind The Mask onthult Camille ook hoe het kostuum van Miss Poes tot stand is gekomen. “Toen de kleedsters bij mij thuis kwamen liep mijn eigen kat hier rond. Normaal zou Miss Poes een gevlekte kat zijn, maar de vacht van Miss Poes is dus gebaseerd op mijn eigen huisdiertje. De zware staart bezorgde Camille wel wat stress. “Als ik een klein beetje bewoog, schoof die naar de kant. Die drukte dan zo hard op mijn buik dat ik bijna niet kon zingen”, onthult ze. “Toen ik op de grond moest vallen dacht ik echt: ‘Dit nummer moet gedaan zijn want ik kan niet meer (lacht)’.”

Dat ze The Masked Singer effectief heeft gewonnen kan de jonge zangeres echter nog altijd niet geloven. “Als ik terugkijk op het hele parcours kan ik niets anders zeggen dan dat ik zo dankbaar ben dat ik dit heb mogen doen”, vertelt Camille. “Ik heb deze kans met twee handen vastgegrepen en mijn grenzen heel erg verlegd. Ik denk dat ik in die vijf maanden meer ervaring heb opgedaan dan dat ik al had in mijn hele leven. Ik wil dit gewoon morgen terug opnieuw doen, wat een ervaring!”, reageert de winnares van het tweede seizoen.

Bekijk hier (nogmaals) de ontmaskering van Miss Poes:

Ontdek het hele verhaal van Camille nu in Behind The Mask op VTM GO of op woensdag 23 maart om 20u35 bij VTM. 

Meer
Lees meer...