‘Liefde voor Muziek’: Wij spraken met Loredana en Pat Krimson van 2 Fabiola

De hits van de lovebirds uit Nederland, Suzan & Freek, openden het nieuwe, achtste seizoen van Liefde voor Muziek. Pat Krimson en Loredana toverden hun meest bekende nummer, Als het avond is, om tot de dancesong When The Lights Go Down. Wij spraken met het Limburgse duo over hun deelname aan dit grote project, wat Pat beschreef als een portie “feelgood-tv”.

Hoe hebben jullie Liefde voor Muziek ervaren?

Pat: We zijn heel blij met wat we allemaal gedaan hebben. We zijn vooral trots dat alle zeven nummers op dezelfde lijn zitten. We hebben veel voorbereidingen getroffen en er hard aan gewerkt, ook in combinatie met de band. Het is ook iets heel speciaals als iemand recht voor jou in de zetel komt optreden. Je zit dan op de eerste rij en dat komt wel echt binnen.

Loredana: Als je in een concertzaal zit dan is dat helemaal anders. Het voelt groter en nu was het kleiner en veel intiemer. Het was ontzettend tof om elkaars nummers te mogen coveren en we hopen dat de mensen het goed zullen ontvangen. We zijn ook heel benieuwd naar de reacties. We kijken alleszins met mooie herinneringen terug op die week!

Hoe verliepen de voorbereidingen bij jullie?

Loredana: Heel vlot eigenlijk! We maakten eerst een keuze voor bepaalde nummers, waarbij we meteen voelden dat we op dezelfde golflengte zaten. Dan moesten we sommige nummers vertalen van het Nederlands naar het Engels. Daarna was het een beetje zoeken of we de songs iets trager of sneller wilden maken. We gaven elkaar ook voldoende ruimte en zagen zo dat het ene nummer iets meer was voor mij en een ander iets meer voor hem (Pat, red.). Uiteindelijk is alles helemaal goed gekomen!

Pat: We hebben alle covers in het Engels gedaan, behalve één nummer. Dat is in het Frans. 

Hoe was het samenleven met elkaar in Zuid-Frankrijk?

Pat: Die volledige week is helemaal geen probleem geweest. Dat is misschien raar, want we zitten met heel verschillende mensen in één huis. We dachten we wel eventjes van: “Oei, gaat dat wel goed komen, zo dag en nacht samenleven?”. Maar uiteindelijk is dat allemaal goed gegaan. Dus we waren met heel verschillende mensen en verschillende soorten muziekstijlen samen en toch klopte dat plaatje wel.

Loredana: Het is allemaal vanzelf gegaan en alles is heel natuurlijk verlopen. Ik denk dus dat de mensen dat ook wel gaan zien!

Pat: Ja, je voelt dat ook, dat we goed overeenkomen. Iedereen had echt ook heel veel respect voor elkaar.

Ondervonden jullie enige moeilijkheden met de repertoire van een bepaalde artiest?

Pat: Wij vonden Margriet het moeilijkste om te doen. Uiteindelijk hebben we van haar liedje een ambiancenummer gemaakt. Dat leunde eigenlijk het meeste aan bij 2 Fabiola, meer dan de andere covers van ons. Want we doen nu eigenlijk ook mee aan Liefde voor Muziek als Pat Krimson en Loredana, en niet als 2 Fabiola. Waarom hebben we dat zo gedaan? Wel, omdat we zangeres Loredana vooral in het daglicht wilden zetten en mij als dj/producer. 2 Fabiola komt daarna, want dat is voor veel mensen een ninetiesband. Dus dat was wel moeilijk soms, omdat we graag ook nieuwe dingen willen laten horen en zien. Daarom wilden we gewoon onder onze namen meedoen.  

Naar het oeuvre van welke artiest keken jullie het meest uit om een cover van te maken?

Loredana: Ik wist gewoon bij Piet, ofwel Ozark Henry, meteen welk nummer ik van hem wilde doen. En Pat was het daar helemaal mee eens. Het is namelijk een van zijn laatste songs, maar minder bekend. En ik had zoiets van: “Dat kan niet! Dat nummer moet bekend worden”. Want dat klinkt zo goed in de oren, dus daarom wilden we er echt graag iets mee doen en dat is ook goed gelukt.

Pat: Klopt, het nummer dat we van hem hebben gekozen, is misschien niet zo commercieel. Maar ik denk wel dat het een nummer is dat mensen beroert.

Wie heeft jullie het meest verbaasd met een cover van een van jullie songs?

Loredana: Suzan & Freek, maar ook dat van Camille vond ik echt heel tof en dat van Zornik was ook heel speciaal. Maar ik moet eigenlijk zeggen dat iedereen iets speciaals, en vooral heel gevarieerd, heeft gebracht. De cover die Camille heeft gedaan, waarvan er ook al een clipje uit is, was vooral onverwacht voor mij omdat het een combinatie was. Dat maakte het zo speciaal, mooi en gedurfd ook. Want je zou totaal niet denken om twee verschillende nummers, eentje in het Engels en het andere in het Nederlands, samen te brengen.

Pat: Dat was inderdaad heel uniek! Want je maakt je eigen versie van een nummer als Lift U Up of Freak Out en je kan het dus niet beter maken dan dat. Het is namelijk jouw versie, zoals je die zelf hebt neergezet. En dan maakt er plots iemand iets heel anders van, wat wel heel leuk is. De meeste mensen zullen het dus misschien niet weten, maar we willen graag ook nog eens benadrukken dat Camille eigenlijk twee songs van ons genomen heeft voor haar cover. Het refrein is van Lift U Up en de strofes zijn van Hou Vol, een Nederlandstalig solonummer van Loredana. De cover van Koen (Zornik) heeft mij ook echt wel overdonderd. Dus er staat de kijkers nog heel wat te wachten! We zijn ook heel benieuwd naar wat er gaat opgepikt worden door de radiozenders, omdat er toch wel een aantal songs van ons bij zitten die potentieel hebben voor deze zomer.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Loredana: Mijn nieuwe single is uit, Dreamers.

Pat: En mijne ook, Sleepwalker. Er komen ook nog heel wat tv-programma’s aan, dat kan ik wel zeker zeggen. Tijdens corona zaten we thuis en ik zei: “Eens dat dat gedaan is en we kunnen weer optreden, dan wil ik dat we er sterker uit komen dan voorheen”. En daar hebben we nu heel hard aan gewerkt. We hebben nieuwe websites gemaakt, nieuwe fotoshoots gedaan en nieuwe platen opgenomen. Kortom, we hebben terug hard geïnvesteerd in onze carrière.

Loredana: We gaan dus zeker niet meer stil blijven zitten! We hopen nu vooral dat het publiek ons op een andere manier leert kennen. Mij nu eerst door The Masked Singer en dan nu ons allebei met Liefde voor Muziek.

Staan er misschien enige toekomstige samenwerkingen met jullie mede-deelnemers op het programma?

Samen: Dat kan altijd! (lachend)

Hoe was het om samen te werken met Suzan & Freek en Davina Michelle? Was dat op een bepaalde manier anders omdat zij al hebben meegedaan aan de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek?

Loredana: Eigenlijk niet.

Pat: Die verstonden ons de helft van de tijd toch niet. (lacht) 

Loredana: (lacht uitbundig).

Liefde Voor Muziek is elke maandag om 20.35 te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...