Verliezende finalisten ‘The Masked Singer’ Loredana en Conner Rousseau blikken terug op hun avontuur

Sinds gisterenavond weten we dat Miss Poes de grote winnares van het tweede seizoen van The Masked Singer werd. Onder het masker bleek de 20-jarige Camille Dhont te zitten. Dat willen zeggen dat Ridder, oftewel Loredana van 2 Fabiola, uiteindelijk op de tweede plaats eindigde. Konijn aka Vooruit-voorzitter Conner Rousseau werd derde. In Behind The Mask blikken de finalisten nog een laatste keer terug op het ongelofelijke avontuur dat zowat heel Vlaanderen wekenlang in de ban hield.

De meerderheid van de speurders had een juist vermoeden over wie er onder het pak van Miss Poes, de winnares, zat. En ook bij Ridder hadden een paar juryleden het bij het rechte eind. De gouden Ridder, die de 2 Fabiola-zangeres Loredana bleek te zijn, pakte dan wel geen goud maar sloot toch haar deelname aan The Masked Singer af met een grote glimlach.

“Het is iets dat ik voor altijd in mijn hart ga houden”

“Toen ze mij vroegen, sprong ik twee meter in de lucht”, vertelt Loredana in Behind The Mask. Ze was dan ook meteen verliefd op haar Ridder-pak, net zoals Patje. “Ik heb altijd van Ridder gehouden”, klonk het bij hem. Ridder viel vooral op met haar typische looppas en dat had vooral met de stijfheid van het pak te maken. “Show na show word je meer één met het pak. Ik kon mijn armen niet naast mij laten hangen, dus leek het altijd precies alsof ik ajuinen onder mijn armen had. Als ik naar huis ging, had ik mijn armen nog altijd een beetje zo”, onthult Loredana.

De zangeres blikt ook met trots terug op het parcours dat ze heeft afgelegd. “Dit is zo uniek naast het 2 Fabiola-gebeuren, dat ik allemaal met mijn schatje Patje heb mogen doen. The Masked Singer is helemaal anders en iets dat ik voor altijd in mijn hart ga houden. Als ik zie wat ik hier heb mogen meemaken, dat heeft me nog meer opgefleurd. Ik besef dat muziek echt mijn leven is. Voor mij zal ik altijd Riddertje blijven”, zegt ze.

Bekijk hieronder (nogmaals) de ontmaskering van de Ridder:

“Dit is een once in a lifetime experience

Het Konijn zorgde dan weer voor dé verrassing van dit seizoen bij de speurders, wiens mond openviel van verbazing. Want niemand gokte dat politicus Conner Rousseau onder het pak kon zitten. In Behind The Mask vertelt de Vooruit-voorzitter hoe het er achter de schermen aan toe ging, waarom het ‘gangster bunny’-pak bij hem paste en hoe hij zijn geheim verborgen hield voor collega Frank Vandenbroucke.

“Ik heb hier toch een paar weken over nagedacht”, vertelt hij. “Je kan er ook met niemand over babbelen om het eens af te toetsen. Ik dacht: ‘Ik lig er toch na één aflevering uit en dan heb ik dat ook eens meegemaakt, dus waarom niet? Dit is een once in a lifetime experience. Ik ben ook maar een jonge gast die graag eens nieuwe dingen probeert. Ik heb het nu geproefd en het heeft wel enorm gesmaakt”, geeft Rousseau toe. “Maar als ik moet kiezen tussen voorzitter of een ‘gangster bunny’ zijn voor heel mijn leven, dan kies ik wel voor voorzitter. Maar wel een voorzitter waar toch een kleine ‘gangster bunny’ inzit.”

De camera’s volgden Conner ook op stressmomenten, zoals tijdens de zangles of de eerste staging. “Ik was superzenuwachtig omdat ik voor het eerst luidop moest zingen in een studio. Op dat moment keek ik vanop het podium in de zaal en had ik door waar ik mee bezig was. ‘Fuck, this shit is for real. Hier is no way back‘, dacht ik. Toen raakte ik wel even in paniek”, onthulde de politicus.

Bekijk hieronder (nogmaals) de ontmaskering van Konijn:

Ontdek het hele verhaal van Loredana, Conner Rousseau en winnares Camille nu in Behind The Mask op VTM GO of op woensdag 23 maart om 20u35 op VTM. 

Meer
Lees meer...