Video’s van Italianen in lockdown die bekende hits zingen zijn fake, dit deden ze echt

Je hebt ze misschien al zien passeren, de video’s van Italianen die vanop hun balkon samen de grootste hits zingen. Dat gaat van Rihanna, tot Katy Perry en zelfs Justin Bieber. Helaas zijn deze video’s fake, maar wat de Italianen echt deden, is misschien nog leuker.

Het epicentrum van de corona-uitbraak ligt op dit moment niet meer in Azië, maar in Europa. Vooral in Italië zijn de gevolgen van de uitbraak sterk te voelen. Mensen mogen daar nu al een tijdje hun huis niet meer uit en daarom zoeken ze manieren om toch nog contact te maken met hun buren.

Zangstondes

https://twitter.com/FENTYGEMlNl/status/1238971916209098752

Op het internet, voornamelijk op Twitter circuleren al enkele dagen video’s van Italianen die vanuit hun raam of balkon meezingen met de grootste hits. Dit gaat van de monsterhits van Katy Perry en Rihanna tot nummers van Justin Bieber of zelfs K-pop. De video’s zijn hartverwarmend, maar ze zijn vooral niet echt.

Wie de video’s aandachtig bekijkt, ziet namelijk al snel dat het telkens dezelfde video is, maar dan met andere audio. Dat komt omdat men de audio gewoon over het fragment monteert. Maar de originele video is minstens even leuk. Dit is wat de Italianen in de video echt aan het doen waren.

Macarena

Hoewel de audio vals is, waren de mensen wel degelijk samen een feestje aan het bouwen. Dat deden ze weliswaar niet op Rihanna of Katy Perry, maar wel op de Macarena. Als je goed kijkt, kan je zelfs enkele mensen de choreografie zien doen op hun balkon. De video werd gemaakt in Turijn, maar overal in Italië houden mensen dit soort feestjes.

Nadat eerst het noorden van het land in lockdown ging, is sinds 9 maart het volledige land op huisarrest. Mensen mogen hun huizen niet uit. Wie dat wel doet, riskeert een boete.

De situatie met het coronavirus is dan ook enorm ernstig in Italië. De teller staat momenteel op 24.747 besmettingen en elke dagen komen er daar enkele duizenden bij. In totaal kwamen er al 1.809 mensen om het leven. Mensen komen in deze tijden dus samen (zonder echt samen te komen) door met hun buren muziek te maken. Naast de Macarena, worden er zo ook andere nummers gezongen, het gaat daarbij vooral om traditionele Italiaanse nummers, maar ook het bekende strijderslied Bella Ciao.

Madonna en Katy Perry zagen de video’s met hun audio verschijnen en deelden ze op hun Twitter-account:

https://twitter.com/katyperry/status/1238964946316046337

Ook Shawn Mendes zag een video met zijn audio verschijnen en deelde deze op Instagram:

https://twitter.com/hbwtalk/status/1239250778587574274
Meer
Lees meer...