‘Jackass’ krijgt in 2021 nieuwe film

Jackass komt terug. Het programma waarin Johnny Knoxville en co de meest extreme stunts uithalen, krijgt een nieuwe film. Het zal de eerste keer zijn dat Jackass terugkeert sinds de dood van Ryan Dunn in 2011. De film staat gepland voor maart 2021.

Iedereen die vroeger vaak naar MTV keek, kent Jackass wel. In het programma gingen Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Dave England, Ryan Dunn, Ehren McGhehey, Preston Lacy en Jason “Wee Man” Acuña de vreemdste uitdagingen aan. Dat ging van om ter snelste vijf liter melk drinken tot zich laten afschieten met een gigantische katapult. Je kon het met andere woorden zo gek niet bedenken of Jackass had het gedaan.

Na de serie de films

In 2001 werd de serie na drie seizoenen geschrapt door MTV. Enerzijds omdat de stunts vaak te ver gingen en fans (vaak jonge kinderen) aanspoorden om de stunts te imiteren, met soms fatale gevolgen. Maar anderzijds zagen de sterren uit de reeks het zelf allemaal niet meer zitten.

Toch betekende dat niet het einde voor Jackass. De reeks kreeg namelijk nog een vervolg op het grote scherm. In 2002 verscheen zo de eerste film Jackass: The Movie, gevolgd door Jackass Number Two (2006) en Jackass 3D (2010). Daarnaast werden er nog twee producties gemaakt buiten de normale reeks, Jackass Presents: Mat Hoffman’s Tribute to Evel Knievel (2008) naar aanleiding van het overlijden van stuntman Evel Knievel en Jackass Presents: Bad Grandpa in 2013.

Vierde Jackass-film

Paramount heeft nu de vierde film van de Jackass-reeks aangekondigd. Deze film heeft nog geen naam, maar staat gepland om te verschijnen op 5 maart 2021.

Naast de datum is er nog niets geweten over de film. Zo is het dus nog niet duidelijk of we de gekende Jackass-crew opnieuw te zien zullen krijgen. Dat zou dan de eerste keer zijn dat de crew weer samenkomt sinds Jackass 3D en ook de eerste keer zonder Ryan Dunn. Ryan Dunn overleed namelijk in 2011 in een auto-ongeval.

Meer
Lees meer...