Steve-O toont wat hij echt van SeaWorld denkt

Steve-O, de Amerikaanse stuntman die wereldfaam verwierf dankzij ‘Jackass’, is nog nooit om een stunt verlegen geweest. En dit keer was het zelfs voor het goede doel: een actie tegen het lijden van dieren in SeaWorld.

SeaWorld, de Amerikaanse keten van attractieparken met zeezoogdieren, krijgt de laatste maanden steeds meer kritiek. De documentaire Blackfish toonde aan hoe slecht de levensomstandigheden van de dieren wel zijn. En de gevolgen van die documentaire voelt het attractiepark nu enorm: celebrities steunen acties tegen het park, bedrijven trekken hun steun in, en de bezoekerscijfers zijn in dalende lijn.

De laatste stunt in de reeks komt van Steve-O, de stuntman die lijf en leden riskeerde voor het MTV-programma Jackass. Hij beklom een groot bord op twee mijl van Sea World San Diego, en toonde wat hij echt van het park vindt: Sea World Sucks.

Grotere bassins

In een reactie op de controverse – en omdat het aandeel na de recente kwartaalcijfers crashte – gaat SeaWorld grotere bassins bouwen voor de dieren. Niet dat de dieren daardoor plots enige vorm van vrijheid zullen kennen: orka’s kunnen tot tien meter lang worden, terwijl de nieuwe bassins 15 meter diep zullen zijn, minder dan twee keer de lengte van een orka. In het wild duiken orka’s vaak zo’n 24 meter diep, en zwemmen ze dagelijks tot 160 kilometer.

Meer
Lees meer...