Jackie Chan en Ralph Macchio binnenkort samen te zien in nieuwe ‘The Karate Kid’

Sony is bezig aan een nieuwe film rond The Karate Kid. Dat was al even bekend, maar nu volgt ook het nieuws dat zowel Ralph Macchio als Jackie Chan daarin te zien zullen zijn. Macchio is de originele Karate Kid uit de jaren 80 en Chan speelde eerder al de rol van Mr. Han in de nieuwste versie van de film uit 2010.

In 1984 maakte de wereld voor het eerst kennis met Daniel LaRusso, een jonge kerel die met zijn mama naar Californië verhuist en daar aan karate begint te doen om zich te kunnen verdedigen. Terwijl hij zich aansluit bij de dojo van meneer Miyagi, die focust op verdediging en balans, ziet hij hoe zijn aartsvijand Johnny Lawrence helemaal in de ban is van de gewelddadige dojo Cobra Kai. 

Na de originele film volgden nog twee sequels. In 2010 werd de remake The Karate Kid met Jaden Smith en Jackie Chan op de wereld losgelaten. Sinds 2018 is op Netflix Cobra Kai te zien, een spin-off van de originele films waar ook de acteurs uit de jaren 80 in terugkeren.

Nieuwe Karate Kid

Op dit moment is acteur Ralph Macchio nog steeds te zien in Cobra Kai als een volwassen versie van Daniel LaRusso. Maar binnenkort komt daar nog een project bij. Er wordt namelijk gewerkt aan een nieuwe The Karate Kid waar hij opnieuw zal terugkeren in dezelfde rol.

Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, valt af te wachten. Maar in die film zal hij alvast hulp krijgen van acteur Jackie Chan. Hij was in de remake uit 2010 te zien als Mr. Han, een personage volledig gebaseerd op Mr. Miyagi. In de volgende film zullen de twee dus naast elkaar te zien zijn.

Wat er precies staat te gebeuren, is niet bekend. Uit een nieuwe video kunnen we wel afleiden dat er opnieuw op zoek wordt gegaan naar een jonge Karate Kid. De film zou in 2024 uitkomen.

Meer
Lees meer...