‘Karate Kid’ krijgt nieuwe film

Goed nieuws voor fans van Karate Kid, want Sony heeft een nieuwe film uit de franchise aangekondigd. Voorlopig is er nog niets geweten over de inhoud, maar we weten wel al dat de film gepland staat om op 7 juni 2024 te verschijnen.

Karate is opnieuw hip. Zo is Cobra Kai op Netflix een enorm succes. Die reeks is een sequel op Karate Kid en speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen in de jaren 80 af. Maar nu komt er ook een nieuwe film van Karate Kid.

Karate Kid

Sony Pictures deelde de planning voor zijn opkomende films. Daarbij was een opvallende titel te zien. Op 7 juni 2024 zou namelijk een film verschijnen met de titel Karate Kid. Bij de titel staat ook geschreven: “De terugkeer van de originele Karate Kid-franchise”.

De eerste Karate Kid-film verscheen in 1984. Daarna volgden nog The Karate Kid Part II (1986), The Karate Kid Part III (1989) en The Next Karate Kid (1994). In 2010 volgde een spin-off met Jaden Smith en Jackie Chan. In 2018 werd de franchise opnieuw opgepikt door YouTube Red voor Cobra Kai. Vanaf het derde seizoen verhuisde Cobra Kai naar de streamingdienst Netflix. En nu komt er dus opnieuw een film.

Nieuwe Karate Kid-film

Meer dan een titel en een releasedatum krijgen we voorlopig niet. Op het moment dat de film zou verschijnen zal het bijna dag op dag 40 jaar geleden zijn dat de eerste film, The Karate Kid, verscheen. Daarin maakten we kennis met de jonge Daniel LaRusso (Ralph Macchio) die met de hulp van Mr. Kesuke Miyagi (Pat Morita) een meester in de karate wordt en zo zijn aartsvijand Johnny Lawrence (William Zabka) verslaat.

In Cobra Kai zien we Johnny Lawrence en Daniel LaRusso meer dan 30 jaar later opnieuw. In de reeks worden de personages opnieuw vertolkt door William Zabka en Ralph Macchio. Deze keer is het aan hen om nieuwe jonge talenten te trainen. Het is nog niet duidelijk of de acteurs ook in de nieuwe Karate Kid-film te zien zullen zijn. Cobra Kai-maker Jon Hurwitz liet echter al weten dat hij niet op de hoogte is van de film. “We zouden graag films maken rond Karate Kid en Cobra Kai, maar deze is niet van ons en zal dus ook niet focussen op de Cobra Kai-cast. Ik weet er zelf niet veel van, maar ik hoop er het beste voor.”

Meer
Lees meer...