Jake Paul wil “cyberbully” confronteren, maar krijgt het als een boemerang terug in z’n gezicht

YouTuber Jake Paul is opnieuw in een storm terechtgekomen. Deze keer gaat het om een video waarin hij een cyberpester wil confronteren met z’n daden. Een nobel idee, ware het niet dat het hier gaat om de YouTuber Cody Ko die simpelweg kritiek op hem had en dat Paul op het einde ook nog eens zijn fans oproept om een haatcampagne te starten tegen Cody. 

Het ene YouTube-drama loopt op z’n einde, maar er staat er al een ander klaar. Deze keer is het weer aan een van de gebroeders Paul. Nadat hij eerder al in opspraak kwam omdat er op een feestje bij hem meisjes gedrogeerd werden, ligt Jake Paul opnieuw onder vuur. Deze keer na een video waarin hij een “cyberbully” wilde confronteren.

Cody Ko

De cyberbully van dienst is Cody Ko, een YouTuber die in z’n video’s vooral commentaar geeft op andere YouTubers. Deze commentaar is bij momenten heel fel, en hij heeft het al meerdere keren over Jake Paul gehad. In een van zijn video’s gaat hij dieper in op een diss track van Jake Paul waarin hij leerkrachten disst. Zo haalt hij – terecht – aan dat dit een slecht voorbeeld is voor het jonge publiek van Jake Paul. In de diss track rapt Jake Paul namelijk dat hij een miljonair is, maar daarvoor niets moest gebruiken dat hij op school geleerd had. Volgens hem leer je op school dus niets nuttigs en kan je dus maar beter spijbelen en een YouTubekanaal beginnen.

Op een ludieke manier geeft Cody Ko in zijn video commentaar op de diss track. Maar die video schoot bij Jake Paul duidelijk in het verkeerde keelgat. Hij zag het als cyberbullying en wilde Cody Ko confronteren met zijn daden. Dat deed hij in een nieuwe video.

“Cyberbully”

Jake Paul zet meteen de toon in zijn nieuwe video door te beginnen met de woorden: “There is this douchebag named Cody Ko and we’re about to f*ck his life up“. Vervolgens legt hij uit dat hij een van z’n grootste haters gaat confronteren. Hij omschrijft Cody als een YouTuber die niets anders doet dan “shitting on people to get famous“. We mogen ons dus verwachten aan een tactvol gesprek tussen twee volwassen mannen. Not.

Vervolgens gaat Jake Paul verder in op het feit dat hij Cody Ko een cyberbully vindt. En als er iets is waar Jake Paul niet tegen kan, dan zijn het wel cyberbully’s. “Het is een 28-jarige man die achter zijn computer zit en kinderen jonger dan hem belachelijk maakt”, zo legt de 22-jarige Jake Paul uit. Daarom wil hij Cody Ko confronteren met zijn “pestgedrag”. Dat doet hij door de hulp van zijn vriend Jeff, die een podcast heeft waarop Cody Ko uitgenodigd was. En op die podcast valt Jake Paul plots binnen.

“Hij cyberpest kinderen”

Jake komt binnen in de podcast en begint Cody meteen te beschuldigen van cyberbullying. “Hij cyberpest kinderen”, roept de bekende vlogger. Waarop Cody meteen antwoordt met: “Kinderen? Welke kinderen?”. Een vraag waarop Jake niet eens antwoord, maar verder gaat met de Mega Mindy-inspired quote: “Hij is een cyberbully en ik hou niet van cyberbully’s.” Cody antwoordt op zijn beurt met “Sorry. Sorry dat ik je pestte”. Waarmee hij meteen duidelijk maakt waar dit over gaat. Jake Paul, een miljonair van 22 jaar, ziet zichzelf als een kind dat gecyberpest wordt. Het gesprek gaat verder, waarbij Jake Paul zelfs meermaals herhaalt dat hij de video’s van Cody “hilarisch” vindt.

Tot slot kijkt Jake Paul zelf nog eens terug naar de beelden van de confrontatie met Cody Ko, waarbij hij deze van commentaar voorziet. Een beetje zoals wat Cody doet wanneer hij volgens Jake Paul aan het cyberpesten is. Hij analyseert het gedrag van Cody, waarbij hij aangeeft dat hij denkt dat Cody een sociopaat is, die geen empathie heeft. Maar het opvallendste gebeurt op het einde. Wanneer hij z’n volgers letterlijk oproept om backlash te creëren, omdat dat volgens Jake de enige manier zou zijn om tot Cody door te dringen. Daarbij haalt hij ook de situatie van James Charles aan, die enorm veel kritiek te verwerken kreeg. Volgens Paul had James Charles nooit veranderd, als hij niet in deze storm terecht was gekomen. Nadien verwijst hij ook naar de controverse rond zijn broer Logan, die ook met een hoop backlash te maken kreeg nadat hij een lijk filmde in het zogenaamde ‘Suicide Forest’ in Japan. Maar ook hij zou hier volgens Jake beter uit zijn gekomen.

Backlash

https://twitter.com/notwanthalfofu/status/1130578598371450880

Die backlash die Jake Paul wilde kwam er ook al was die wel eerder gericht aan zijn adres dan aan dat van Cody. Zo haalden verschillende mensen aan dat hij eigenlijk de grootste cyberbully was van de twee en dat de manier waarop hij zijn eigen fans oproept om haat naar Cody te sturen in principe een oproep is om de YouTuber te cyberpesten. Wie een kuil graaft voor een ander …

Ook Cody zelf reageerde ondertussen op de video. Dat deed hij met een tweet waarop hij – op zijn eigen manier – verwijst naar de situatie. “Hallo jongens, wat is er aan de hand? Ik ben net weer online. Sorry, ik was te druk bezig met mensen te cyberpesten.” Hij kan er dus duidelijk nog mee lachen, of Jake Paul zelf kan lachen met de backlash aan zijn eigen adres is natuurlijk maar de vraag. Zijn fans zijn alvast geen al te grote fan van de video. Op dit moment heeft die namelijk 60.000 likes tegenover 260.000 dislikes.

Meer
Lees meer...