Jambon: “Tuinfeesten tot 50 personen toegelaten vanaf 9 juni”

De discussie over wat wel of niet mag op tuinfeesten deze zomer lijkt beslecht. In het programma De Cooke & Verhulst Show op Play4 heeft Jan Jambon (N-VA) duidelijkheid geschept: tuinfeesten tot maximaal 50 personen mogen vanaf 9 juni, ook zonder cateraar.

“Ik heb het initiatief genomen om terug met de eerste minister contact op te nemen”, begint Jan Jambon zijn uitleg in De Cooke & Verhulst Show op Play4. “We gaan vanaf 9 juni, de eerstvolgende datum dat er versoepeld wordt, tuinfeesten voor 50 mensen toelaten. Cateraar of geen cateraar, het doet er niet toe.”

Daarmee beslecht de Vlaamse minister-president een discussie die hij afgelopen zondag zelf startte door toen te verklaren dat tuinfeesten met meer dan tien mensen vanaf 9 juni enkel mogen als er een professionele cateraar aanwezig is. Op die uitspraak kwam toen heel wat kritiek waarna Jambon al snel zijn woorden enigszins inslikte.

Regels van horeca

Toch was er tot nu nog steeds veel onduidelijkheid. Maar dat is volgens Jan Jambon niet meer nodig. Volgens hem gelden vanaf 9 juni voor tuinfeesten exact dezelfde regels als voor de horeca. Dat wil zeggen dat je met maximaal 4 aan één tafel mag zitten (of meer als ze van hetzelfde huishouden zijn) en er tussen alle tafels minstens anderhalve meter afstand moet zijn.

Hoe het precies zit met andere regels uit de horeca, zoals bediening aan tafel en rechtstaan enkel met mondmasker aan, is nog niet helemaal duidelijk.

Luister hier naar de verduidelijking van Jan Jambon:

Meer
Lees meer...