Jamie Dornan reageert voor het eerst op James Bond-geruchten

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat dat franchise op zoek moet naar een opvolger en daarvoor worden heel wat namen genoemd. Een van die kanshebbers is Jamie Dornan, die nu voor het eerst op die geruchten heeft gereageerd.

De 39-jarige Jamie Dornan begon zijn carrière meer dan twintig jaar geleden als model en was zelfs even actief in een folkband. Het meeste naam maakte hij echter als acteur. Zijn doorbraak kwam er met de rol van seriemoordenaar Paul Spector in The Fall (2013-2016). Op het grote scherm maakte hij naam als Christian Grey in de Fifty Shades-franchise en recent nog in het bekroonde Belfast. Binnenkort is hij op Netflix te zien in Heart of Stone.

Bookmakers

Wat hij daarna gaat doen, is nog niet bekend. Bij de bookmakers wordt Jamie Dornan alvast regelmatig genoemd als outsider om de nieuwe James Bond te worden, een rol waar de Noord-Ier niet weigerachtig tegenover staat. “Het is leuk en heel cool om voor dat soort rollen genoemd te worden. Ik denk dat er één iets heel duidelijk is als je naar de lijst met kanshebbers kijkt: er is niet één persoon op die lijst die op dit moment geen succes heeft”, legt hij uit in een uitgebreid interview met Esquire.

Toch vindt Jamie Dornan het vele speculeren over de nieuwe James Bond ook vreemd. “Door de jaren heen hebben wildvreemden mij gezegd dat ze geld hebben ingezet op mij als volgende Bond. Dat mensen daarop gokken is zo absurd”, besluit hij.

Meer
Lees meer...