Japanse datingshow ‘The Boyfriend’ krijgt reünie

Sinds dinsdag kan je op Netflix kijken naar alle afleveringen van de Japanse datingshow The Boyfriend. De reeks is baanbrekend aangezien het gaat om de allereerste Japanse datingshow voor homoseksuele mannen. De afgelopen weken verschenen er tien afleveringen, maar er komt nog een laatste aflevering. Het gaat om een reünie, die zaterdag op YouTube zal verschijnen.

De afgelopen jaren verzamelde Netflix al een hele reeks datingshows. Het gaat daarbij over Amerikaanse reeksen als Too Hot To Handle en The Ultimatum, maar ook over internationale reeksen als het Zuid-Koreaanse Single’s Inferno of de verschillende internationale versies van Love Is Blind. Maar met de nieuwe datingshow The Boyfriend had Netflix een primeur te pakken. Het ging namelijk om de eerste Japanse datingshow voor homoseksuele mannen.

The Boyfriend

In The Boyfriend gingen acht homoseksuele Japanse mannen op zoek naar de liefde. Ze woonden een maand lang samen in een strandhuis, waarbij ze ook samen een koffietruck openhielden. Tijdens hun maand in het strandhuis leerden ze elkaar beter kennen, zowel op romantisch als vriendschappelijk vlak.

Uiteindelijk leverde de reeks anderhalf koppel op. Het halve koppel bestaat uit Alan en Kazuto, die op het einde besloten om verder uit te zoeken of ze een koppel konden vormen. Shun en Dai kenden een hobbelig parcours. Maar in de laatste aflevering gaven de twee toe aan hun gevoelens voor elkaar en gingen zo als koppel naar huis. De twee maakten zelfs plannen om elkaar na de opnames dagelijks te zien. Of ze dat ook echt deden, zullen we zaterdag te weten komen in de reünie.

In de reünie zullen de negen deelnemers het panel voor de eerste keer leren kennen. Dat panel – bestaande uit actrice MEGUMI, actrice Chiaki Horan, zangeres Thelma Aoyama, dragqueen Durian Lollobrigida en acteur Yoshimi Tokui – verzorgde elke aflevering van commentaar. De reünie verschijnt zaterdag op YouTube en zal dus voor iedereen gratis te bekijken zijn. In België kan je de première van de video bekijken om 13 uur. Maar aanvankelijk zal het enkel in het Japans zijn. Later zullen er ook ondertitels worden toegevoegd.

Om ons alvast warm te maken voor de reünie deelde Netflix al een video waarin de cast reageert op de afleveringen:

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

De reünie zal hier te bekijken zijn:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...