Zuid-Koreaanse datingshow ‘Single’s Inferno’ krijgt een derde seizoen

Netflix heeft goed nieuws voor fans van de Zuid-Koreaanse datingshow Single’s Inferno, want de reeks krijgt een derde seizoen. Het eerste seizoen verscheen in december 2021 op Netflix en ongeveer precies een jaar later was het tijd voor het tweede. En nu komt er dus al zeker ook nog een derde seizoen van de atypische – maar verslavende – datingshow.

Zuid-Koreaanse content blijft duidelijk werken op Netflix. Op dit moment is Physical: 100 een wereldwijde hit, maar eerder dit jaar scoorden ook de spannende K-drama The Glory en datingshow Single’s Inferno op de streamingdienst. En die laatste krijgt nu een derde seizoen.

Single’s Inferno

In Single’s Inferno worden een aantal singles op Inferno gedropt. Dat is een tropisch eiland, waar weinig luxe te vinden is. Je hoeft je daarbij echter geen Expeditie Robinson-toestanden in te beelden. De deelnemers krijgen namelijk elke dag ingrediënten om een volwaardige maaltijd te koken en ze hebben (mits een kleine wandeling) ook vrij toegang tot drinkbaar en gekoeld water. 

Toch moeten ze het zonder enkele luxeproducten doen, zoals de fel begeerde ijskoffie. Luxeproducten kunnen ze wel verdienen door opdrachten te winnen. De winnaar mag dan, samen met zijn of haar favoriete twee deelnemers gaan brunchen, mét – jawel – ijskoffie. Ook kunnen de singles wanneer ze tijdens het koppelmoment allebei elkaar kiezen, samen naar Paradise. Dat is een luxehotel waar ze met z’n tweetjes elkaar wat beter kunnen leren kennen. Paradise is ook de enige plaats waar ze elkaar mogen vertellen over hun leeftijd, hun woonplaats en hun beroep. Die onderwerpen zijn namelijk verboden op Inferno en zijn voor veel deelnemers heel belangrijk.

Braaf

Het grote verschil met andere datingshows is dat alles in Single’s Inferno heel wat braver verloopt. In het eerste seizoen ging niemand zo verder dan een kusje op de wang. Eén koppel durfde het aan om in Paradise in hetzelfde bed te slapen, maar beiden bleven ze daarbij braaf aan hun eigen kant. In een wereld van Temptation IslandToo Hot To Handle en Dated and Related lijkt het bijna ondenkbaar dat deze show kan scoren, maar toch schakelden elke week miljoenen mensen in om de nieuwe afleveringen van de reeks te bekijken. 

Het drama in Single’s Inferno is namelijk heel wat subtieler. Doordat iedereen elke dag iemand moet kiezen om naar Paradise te gaan en dat vaak niet dezelfde mag zijn als de vorige keer, zorgt dat geregeld voor strubbelingen en jaloezie. Ook het feit dat deelnemers hun leeftijd, beroep en woonplaats niet mogen delen, zorgt voor een extra laag van spanning.

Derde seizoen

Het concept blijft ook duidelijk aanslaan, want Netflix heeft nu de komst van een derde seizoen aangekondigd. Het is nog niet geweten wanneer dat zal verschijnen, maar aangezien de eerste twee seizoenen in december verschenen, lijkt het ons niet zo vreemd om te vermoeden dat dat bij het derde seizoen ook het geval zal zijn.

Bekijk hier de aankondiging van het derde seizoen van Single’s Inferno:

Bekijk hier nog eens de trailer voor het laatste seizoen van Single’s Inferno:

Netflix pakt dit jaar uit met 34 Zuid-Koreaanse series en films. Hier vind je een volledig overzicht. Hier vind je een volledig overzicht. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...