‘The Boyfriend’: Netflix pakt uit met eerste Japanse datingshow voor homoseksuele mannen

Netflix heeft een opvallende datingshow aangekondigd. Het gaat om The Boyfriend, de eerste Japanse datingshow exclusief voor homoseksuele mannen. De realityreeks gaat in premiere op dinsdag 9 juli 2024 en zal bestaan uit tien afleveringen waarvan er elke week een nieuwe verschijnt.

De afgelopen jaren verzamelde Netflix al een hele reeks datingshows. Het gaat daarbij over Amerikaanse reeksen als Too Hot To Handle en The Ultimatum, maar ook over internationale reeksen als het Zuid-Koreaanse Single’s Inferno of de verschillende internationale versies van Love Is Blind. Nu komt er een nieuwe Japanse datingshow aan en daarmee heeft Netflix een primeur te pakken. The Boyfriend is namelijk de eerste Japanse datingshow voor homoseksuele mannen.

The Boyfriend

In The Boyfriend zullen negen homoseksuele Japanse mannen op zoek gaan naar de liefde. Ze zullen een maand lang samenwonen in een strandhuis, waarbij ze ook samen een koffietruck openhouden. Executive producer Dai Ota laat weten dat het een ietwat atypische reeks wordt. “We begonnen met het idee om de vriendschappen en persoonlijkheden van de jonge mannen in de verf te zetten. Onze focus lag niet enkel op romantiek, maar ook op samen tijd doorbrengen en persoonlijke groei doormaken.”

De reeks zal – zoals dat gaat bij Aziatische realityprogramma’s – voorzien worden van een panel dat commentaar geeft tussen de afleveringen door. Dat panel bestaat uit actrice MEGUMI, actrice Chiaki Horan, zangeres Thelma Aoyama, dragqueen Durian Lollobrigida en acteur Yoshimi Tokui. In de teaser krijgen we de deelnemers enkel van de achterkant of slecht belicht te zien. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor we de negen deelnemers echt leren kennen.

Bekijk hier de eerste teaser voor The Boyfriend:

The Boyfriend is vanaf dinsdag 9 juli 2024 te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...