Left Right
scrollTop top

Jeff Lowe uit ‘Tiger King’ nu ook aangeklaagd voor dierenmishandeling


Jeff Lowe Tiger King
© Netflix

Jeff Lowe, de nieuwe eigenaar van het dierenpark van Joe Exotic uit Tiger King, is nu ook aangeklaagd voor dierenmishandeling. In de Netflix-reeks was te zien hoe hij het park over kocht van Joe, die niet veel later in de gevangenis belandde door dierenmishandeling en omdat hij een huurmoord plande op zijn aartsrivale Carole Baskin. En nu hangt ook Jeff Lowe hetzelfde lot boven het hoofd.

Volgens de Amerikaanse website TMZ wordt nu ook Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling. Lowe kocht in 2016 The Greater Wynnewood Exotic Animal Park over van Joe Exotic. Sindsdien verzorgt hij daar samen met zijn echtgenote Lauren de tijgers en andere katachtigen van Tiger King Joe Exotic die ondertussen in de gevangenis belandde.

Dierenmishandeling

Deze zomer kreeg Jeff Lowe de inspectie over de vloer en die troffen in het park verwaarloosde dieren aan. Het zou zo gaan over een uitgemergeld leeuwenwelpje dat amper op z’n eigen poten kon staan. Als gevolg werd de licentie van Lowe voor 21 dagen ingetrokken.

Maar nu volgt er nog een tweede staartje aan het verhaal, want Lowe zal vervolgd worden voor dierenmishandeling. Zo zouden de dieren geen veilige kooien hebben, zouden ze niet genoeg te eten krijgen en zouden ze lijden aan ziektes die eigenlijk makkelijk te genezen zijn. De dieren die overleden werden door Lowe en zijn echtgenote verbrand. Daarom eist de United States Department of Agriculture nu de sluiting van de zoo en wil de dieren overdragen aan de autoriteiten.

Volgens Lowe zelf is de aanklacht belachelijk omdat het al meer dan twee maanden geleden is dat er controle over de vloer is gekomen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…