Jennie van K-popgroep BLACKPINK start eigen agentschap

Jennie, een van de vier leden van K-popgroep BLACKPINK, heeft haar eigen agentschap opgericht. Enkele maanden geleden liep het contract van de vier leden van BLACKPINK met het agentschap YG Entertainment af. De leden onderhandelden maandenlang met het agentschap, dat enkele weken geleden liet weten dat het verantwoordelijk blijft voor de groepsactiviteiten van BLACKPINK. Maar voor soloactiviteiten zal Jennie alvast haar eigen agentschap inschakelen.

Jennie van de K-popgroep BLACKPINK heeft haar eigen agentschap opgericht. Via dit agentschap zal ze haar eigen soloactiviteiten beheren. De 27-jarige K-popster maakte het nieuws zelf bekend via Instagram.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli zijn er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. Enkele weken geleden liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd. Nu krijgen we nieuws van Jennie.

ODD ATELIER (OA)

Via Instagram liet Jennie weten dat ze haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) heeft opgericht. “Hallo, dit is Jennie. Dit jaar was gevuld met veel verwezenlijkingen en ik ben zo dankbaar voor alle liefde die ik ontvangen heb. Ik ben ook enthousiast over wat er komt, waarbij ik mijn soloreis begin in 2024 met een agentschap dat ik zelf heb opgericht met de naam OA. Toon alsjeblief veel liefde voor mijn nieuwe start met OA en uiteraard BLACKPINK. Dankjewel.”

Jennie is zo het eerste lid van BLACKPINK dat haar plannen buiten YG Entertainment bekendmaakt. De andere drie leden zijn nog bezig met onderhandelingen, maar zullen wellicht binnenkort ook hun toekomstplannen bekendmaken.

Meer
Lees meer...