Left Right
scrollTop top

Jennifer Aniston staat open voor ‘Friends’-reünie


Jennifer Aniston heeft gezegd dat ze een Friends-reünie wel zou zien zitten. Die uitspraak deed ze op de talkshow van Ellen DeGeneres. De bedenkers van de serie sloten eerder echter al uit dat er een reboot zou komen. Of zo’n reünie aan de originele reeks zou kunnen tippen, is lang niet zeker, maar vast staat dat het veel geld zou opbrengen, mochten de Friends-acteurs opnieuw met elkaar in zee gaan.

De 50-jarige Jennifer Aniston liet weten dat ze wel te vinden is voor een vervolg op Friends: “De meiden zouden het doen en ook de jongens, dat weet ik zeker. Alles kan gebeuren.” Hoewel haar Friends-collega’s zin hebben om hun oude rol weer op te nemen, hebben ze altijd aangegeven dat ze niet verwachten dat Friends zal terugkeren. 

Friends-bedenkster Marta Kauffman sloot enkele maanden geleden nog een reünie uit. Volgens haar zou dat “kijkers enkel kunnen teleurstellen”.

Een miljard dollar per jaar

Er zijn al sinds 2004 geen nieuwe Friends-afleveringen meer gemaakt, maar de show wordt wereldwijd nog steeds massaal heruitgezonden. Elk jaar verdient de filmstudio Warner Bros. zo’n één miljard dollar of ongeveer 890 miljoen euro aan de sitcom. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwswebsite Digital Spy.

Volgens de Amerikaanse krant USA Today krijgt de cast van Friends jaarlijks 2 procent van de winst die de reeks maakt. Dat wil dus zeggen dat Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matthew Perry (Chandler), David Schwimmer (Ross) en Matt LeBlanc (Joey) elk jaar rond de 20 miljoen dollar of 17,8 miljoen euro krijgen. Zelfs al zouden er nieuwe afleveringen komen, de kans dat die bovestaand (commercieel) succes zullen overtreffen, is zo goed als onbestaande.

Populairste onder bingewatchers

In 2018 was Friends nog steeds de meest bekeken show voor bingewatching. Dat meldde het Amerikaanse tijdschrift Variety. Het zou echter best kunnen dat daar echter verandering in komt, want Warner Bros. is van plan om Friends van Netflix te halen. Zo is de filmstudio van plan om een eigen streamingdienst op te richten waarop hun eigen producties centraal zullen staan.

Jennifer Aniston bij Ellen DeGeneres:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…