Jens Dendoncker openhartig over opname in ziekenhuis door angstgevoelens

Jens Dendoncker (30) heeft zich laten opnemen de psychiatrisch afdeling van een ziekenhuis om van zijn angsten af te komen. Dat heeft de presentator en komiek zelf laten weten op Instagram. Daarmee geeft hij zelf duidelijkheid nadat twee weken geleden bekend was geraakt dat hij was opgenomen.

Televisiemaker Jens Dendoncker is als ambassadeur het gezicht van Rode Neuzen Dag, het goede doel van VTM, Qmusic, HLN en Belfius dat zich focust op mentale gezondheid bij jongeren. Dit jaar kon Dendoncker echter niet aanwezig zijn bij opnames voor Rode Neuzen Dag zo’n twee weken geleden.

De komiek had zich namelijk laten opnemen in het ziekenhuis. Na veel bezorgde berichtjes en vragen heeft Jens Dendoncker op Instagram nu zelf meer uitleg gegeven over die opname.

Angstgevoelens

“Ik heb me een tijdje terug laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van mijn angsten af te komen. Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te werken”, schrijft hij. HLN meldt dat Dendoncker op zijn 22ste ook een moeilijke periode doormaakte.

“Ik word nu bijzonder goed bijgestaan door een team van psychologen, therapeuten en verplegend personeel. Hen wil ik dan ook – zeker in deze allesbehalve evidente tijden – nu al hartelijk bedanken voor hun goede zorgen. Ook wil ik iedereen bedanken die reeds (deels) op de hoogte was en vanop de zijlijn mee supportert. In de eerste plaats mijn dappere lief Lauren, mijn rots in de branding”, gaat Jens Dendoncker verder.

“Praat erover”

Hij eindigt zijn openhartige post op Instagram met een oproep naar iedereen – en jongeren in het bijzonder – die het moeilijk heeft. “Praat over jullie problemen, angsten en gevoelens. Wacht niet (zoals ik) tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen. Doe het voor jezelf, want dat verdien je”, besluit Dendoncker.

Vragen over dit nieuws? Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102,of via chat op awel.be.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...