Left Right
scrollTop top

‘Liefde voor Muziek’ komt met reünieaflevering voor Rode Neuzen Dag


Liefde Voor Muziek Rode Neuzen Dag
© VTM

Speciaal voor Rode Neuzen Dag komen de artiesten van het laatste seizoen van Liefde voor Muziek opnieuw samen voor een reünieaflevering. Het goede doel dat zich focust op mentale gezondheid bij jongeren draait dit jaar rond muziek en daarbij hoort ook een Rode Neuzen Dag Special van Liefde voor Muziek.

Rode Neuzen Dag, het goede doel van VTM, Qmusic, HLN en Belfius, heeft jaarlijks een nieuw thema waarrond alle acties draaien. Deze keer ligt de klemtoon op hoe muziek kan helpen om houvast te bieden in deze verwarrende tijden met de coronacrisis.

Omdat dat heel herkenbaar is voor de artiesten die te zien waren in het vorige seizoen van Liefde voor Muziek keren zij allemaal speciaal terug voor een unieke reünie. “Net daarom zijn we eigenlijk heel blij dat we dit programma kunnen maken om aan jongeren die het nu ook moeilijk hebben te laten zien: ‘Hey, we zijn jullie niet vergeten’. Maar ook de boodschap mee te geven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden”, legt Sean Dhondt uit.

Toepasselijke nummers

In die speciale aflevering zingen Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings allemaal een lied. Welk nummer ze precies zullen zingen, is nog niet bekend, al zal de muziek wel toepasselijk zijn voor het thema. “Ik kan al verklappen dat het niet allemaal ‘gevoelige’ nummers zijn, integendeel. Eens goed uit je dak gaan of stevig rocken, het kan zo’n deugd doen, toch? En het kan je tegelijk ook écht gelukkig maken”, verrast Gene Thomas.

“Ik moet zeggen dat ik me toch ook wel wat onzeker voel over de toekomst. Zeker nu met corona, en de maatregelen die weer verstrengd zijn”, zegt Tom Dice. “Als ik dan naar Chicago van Sufjan Stevens luister of Phoebe Bridgers, dan brengt me dat echt tot rust”, voegt Kato toe.

De Rode Neuzen Dag Special van Liefde voor Muziek is op vrijdag 13 november om 20.40 uur zien op VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938