Jimin (BTS) schrijft geschiedenis met solodebuut

Jimin van BTS loste op vrijdag 24 maart zijn eerste soloalbum ‘FACE’ met als title track Like Crazy. Het album en de single werden meteen enorm gesmaakt en dat vertaalt zich nu met een wel heel bijzonder record.

Jimin heeft opnieuw een record te pakken met zijn debuutalbum ‘FACE’. Zijn prerelease single Set Me Free Pt.2 werd al het nummer dat het snelste de nummer één-positie haalde op iTunes in 100 verschillende landen en ook met zijn tweede single van het album, Like Crazy, heeft hij nu een record te pakken.

Billboard Hot 100

Like Crazy staat deze week op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Dat is de belangrijkste hitlijst in de Verenigde Staten. Nooit eerder slaagde een Zuid-Koreaanse soloartiest erin om de eerste plaats te halen op die hitlijst. De hoogste notering voor een Zuid-Koreaanse soloartiest was de tweede plaats die PSY in 2012 haalde met zijn monsterhit Gangnam Style.

Daarnaast is Jimin nog maar de tweede Zuid-Koreaanse artiest ooit die de eerste plaats haalt op de hitlijst. Daarbij ging enkel zijn eigen band BTS hem vooraf. Doordat Jimins groepsgenoot RM meeschreef aan het nummer, mag ook hij meevieren. RM was zo namelijk al verantwoordelijk voor vier nummer één-hits. Het ging daarbij om My Universe van BTS en Coldplay, Butter van BTS, Life Goes On van BTS en nu dus Like Crazy van Jimin. Meteen nadat het nieuws bekend raakte, startte Jimin een livestream op het fanplatform Weverse. Daar bedankte hij uitgebreid zijn fans, ARMY, en zijn groepsgenoten van BTS.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Like Crazy van Jimin:

Meer
Lees meer...