Jimin (BTS) lost dansbare single ‘Like Crazy’

Jimin van BTS heeft vandaag zijn eerste soloalbum gelost. Vorige week verscheen de eerste single van dat album al. Set Me Free Pt.2 was een overweldigend hiphopnummer dat alvast toonde dat Jimin met z’n album nieuwe genres ging uittesten. En ook de tweede single, Like Crazy, is daar een bewijs van.

De zeven leden van BTS kondigden op 14 juni 2022 aan dat ze een tijdje een pauze zouden nemen van hun activiteiten als groep om zich te focussen op hun solowerk. In oktober 2022 kwamen we te weten dat dat was omdat ze zich allemaal aan het voorbereiden waren om hun verplichte legerdienst uit te voeren. Rapper j-hope werd in juli het eerste lid van de groep dat een soloalbum uitbracht, in december volgde RM en nu is het de beurt aan Jimin.

Like Crazy

Jimin loste vandaag als eerste zanger van BTS zijn soloalbum. In ‘FACE’ waagt hij zich aan verschillende genres. Zo hoorden we vorige week al het hiphopnummer Set Me Free Pt.2. In de rest van het album gebruikt Jimin ook invloeden uit R&B en dancemuziek. De officiële title track van het album, Like Crazy, kan in die laatste categorie geplaatst worden met invloeden uit dance en synthpop.

Like Crazy start rustig, maar breekt vervolgens open in een dancenummer met invloeden uit de eighties. Die zijn duidelijk te horen in de synthesizers die gebruikt worden in de achtergrond. Jimin liet eerder al weten dat het nummer geïnspireerd is op de film Like Crazy uit 2011 met onder andere Anton Yelchin, Felicity Jones en Jennifer Lawrence. Het nummer begint dan ook met een korte dialoog uit de film: “I think we could last forever”, “I am afraid that everything will disappear”, “just trust me”. De lyrics gaan verder ook over leven in het moment, niet denken aan morgen en gewoon genieten van een avondje uit. “I’d rather be lost in the lights, lost in the lights, I’m outta my mind, Please hold onto the end of this night, Each night, you spin me up high, The moon embraces you, Give me a taste

De videoclip zet dit gevoel extra kracht bij en speelt zich deels af in een club. De plaats waar het nummer ook het best tot z’n recht komt.

Bekijk hier de videoclip van de single Like Crazy:

Bekijk hier nog eens de videoclip van Set Me Free Pt.2:

Beluister hier het volledige album:

Meer
Lees meer...