Jisoo richt als derde lid van BLACKPINK eigen agentschap op

Jisoo van de K-popgroep BLACKPINK heeft haar eigen agentschap opgericht. Ze volgt daarmee groepsgenoten Jennie en Lisa, die eerder al hun eigen agentschap bekendmaakten. Voor groepsprojecten als BLACKPINK blijven de vier leden verbonden met YG Entertainment.

Drie van de vier leden van BLACKPINK hebben hun eigen agentschap opgericht. Jennie en Lisa deden dat eerder al en nu volgt ook Jisoo. Zij gaf haar agentschap de naam BLISSOO.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd.

Enkele weken later kwam wel het nieuws dat Jennie haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) had opgericht en niet veel later maakte ook Lisa haar eigen agentschap LLOUD bekend. Via deze agentschappen zullen ze instaan voor hun soloprojecten. En nu heeft ook het derde lid van BLACKPINK haar eigen agentschap opgericht.

BLISSOO

Jisoo gaf haar agentschap de naam BLISSOO, wat de samentrekking is van “Bliss” en “Jisoo”. Op de officiële website staat te lezen dat het agentschap “de grenzen van genres en vakgebieden zal overstijgen” en als missie heeft de vrolijkheid van Jisoo op een unieke manier te delen”.

Jisoo maakte vorig jaar haar solodebuut met het nummer Flower en was daarnaast ook al te zien als actrice. In de toekomst zal ze haar soloactiviteiten dus via BLISSOO regelen.

Meer
Lees meer...