JoJo Siwa en Jenna Johnson vormen allereerste danspaar van hetzelfde geslacht in ‘Dancing With The Stars’

Op maandag 20 september lanceerde de eerste aflevering van het nieuwe, dertigste seizoen van de ABC’s Dancing With The Stars. Waar de 18-jarige artieste JoJo Siwa (Dance Moms) meteen een grote indruk naliet en dat terwijl ze voorlopig nog maar één keer heeft gedanst. Ze debuteerde de dansvloer van de show samen met haar professionele danspartner Jenna Johnson (27), waardoor ze het eerste koppel van hetzelfde geslacht ooit zijn in de geschiedenis van het programma.

“Het is echt een heel ander verhaal voor mij,” zei Siwa tijdens de aflevering van maandag. “Ik heb nog nooit aan ballroomdansen gedaan, maar het is een enorme leerervaring waar ik meer dan klaar voor ben.” Siwa en Johnson waren het laatste optreden van de aflevering en zetten een dynamische quickstep routine neer op het nummer Are You Gonna Be My Girl van Jet.

Niets gezien

Ergens voorbij de helft van de routine lag Johnson plots voor enkele seconden bijna op de dansvloer (letterlijk) voordat Siwa haar opschepte, de camera’s een grote glimlach toewierp alsof er niets was gebeurd en het paar hun dansroutine afmaakte met dezelfde hoge energie als in het begin. Ze eindigden de avond met een score van 29 op 40.

Weg met de muur

JoJo Siwa kwam in januari uit de kast als homoseksueel. “Ik heb het nooit eng gevonden om aan de wereld te tonen dat ik gelukkig of verliefd was,” zei ze toen. Sindsdien brengt ze de LGBTQ-gemeenschap op een nieuwe manier onder de aandacht. Tijdens een online panelgesprek op de Television Critics Association press tour in augustus, uitte Siwa haar enthousiasme over de mogelijkheden die dit soort publiciteit kan bieden aan ABC’s Dancing With The Stars show.

“Ik denk dat het een muur doorbreekt die nog nooit is afgebroken,” zei ze. “Het is normaal voor een meisje om met een jongen te dansen en dat is wel cool, maar ik denk dat het vooral speciaal is dat ik nu niet enkel met de wereld kan delen dat je kan houden van wie je wil houden, maar ook, dat je kan dansen met wie je wil dansen.”

Bekijk JoJo’s grote Dancing With The Stars-moment in de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=hPPpEALxZBQ

Lees ook: Moeder Gigi Hadid deelt zeldzame foto’s van kleindochter Khai op haar eerste verjaardag

Meer
Lees meer...