Left Right
scrollTop top

Justin Bieber openhartig over drugsverslaving en impact van succes


Justin Bieber
© GettyImages

Justin Bieber heeft in een lange tekstpost op Instagram verteld over de impact van zijn succes op zijn leven en vooral de negatieve kant daarvan. Hij verwijst daarbij naar zijn ervaringen met drugs en vooral ook hoe zijn huwelijk hem op het rechte pad hielp.

Justin Bieber scoorde zijn eerste wereldhit toen hij amper 15 jaar oud was. Sindsdien zit iedereen nog steeds in z’n hoofd met Baby en is the biebz niet uit de spotlights weg te slaan. Maar dat succes heeft natuurlijk wel een enorme impact gehad op het leven van Justin Bieber, die nu 25 is en onlangs trouwde met Hailey Baldwin. Die laatste heeft volgens Bieber een geweldige impact gehad op z’n leven.

Depressieve gedachten

Met een lange tekst op Instagram gaat Justin Bieber dieper in op de laatste 10 jaar van z’n leven. “Het is moeilijk om uit bed te komen in de ochtend met de juiste ingesteldheid, wanneer je overweldigd wordt door je leven, je verleden, je job, je verantwoordelijkheden, je emoties, je familie, je financiën, je relaties. Wanneer je het gevoel hebt dat er probleem, na probleem, na probleem komt”, zo gaat de zanger van start. “Je begint de dagen te voorspellen door een een lens van tegenzin en verwacht opnieuw een slechte dag, een cyclus van tegenslag na tegenslag. Soms zelfs tot op het punt dat je niet meer wil leven, dat je het gevoel hebt dat het nooit gaat veranderen.”

“Ik snap het volledig. Ik kon mijn mindset niet veranderen. Ik heb het geluk dat ik mensen in m’n leven heb die me aanmoedigen om verder te gaan. Ik heb veel geld, kleren, auto’s, erkenningen, awards, maar toch voelde ik me niet vervuld.” Justin Bieber komt dus duidelijk uit een donkere periode in z’n leven. En daar wil hij nu openhartig over spreken tegen z’n fans.

Kindsterretje

De depressieve gedachten die Justin had, hadden veel te maken met het succes dat hij op jonge leeftijd vergaarde. “Heb je al gekeken naar de statistieken van kindsterren en hoe hun leven uitdraait? Er ligt een enorme druk en verantwoordelijkheid op een kind, wiens hersenen, emoties en frontale kwab (beslissingsmaking) nog niet ontwikkeld zijn. Geen rationaliteit, uitdagend, rebels, dingen waar we allemaal doorgaan, maar wanneer je de druk van bekendheid toevoegt, dan doet het iets dat moeilijk te verklaren is.”

Daarnaast heeft Justin Bieber ook niet de makkelijkste jeugd gekend. “Ik groeide niet op in een stabiel gezien, mijn ouders waren 18, uit elkaar, hadden geen geld en waren zelf nog jong en rebels. Wanneer mijn talent zich ontwikkelde en ik superbekend werd, gebeurde dat allemaal in twee jaar tijd. Mijn hele wereld werd ondersteboven gekeerd. Ik ging van een dertienjarige jongen van een kleine stad, naar geprezen worden door iedereen, met miljoenen mensen die zeiden hoeveel ze van me hielden en hoe geweldig ik was.”

En met dat succes omgaan was niet makkelijk, zo blijkt. “Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar nederigheid komt met de jaren. Je hoort die dingen als jonge tiener en je begint ze uiteindelijk te geloven. Rationaliteit komt met de jaren en zo ook je beslissingsmaking (een van de redenen waarom je niet mag drinken onder de 21). Iedereen deed alles voor mij, dus ik leerde nooit de fundamenten van verantwoordelijkheid.”

Drugs

En dat gebrek aan verantwoordelijkheid leidde dan weer tot slechte beslissingen. “Op het moment dat ik 18 jaar oud was, had ik geen enkele skill in het leven, had ik miljoenen op m’n bankrekening en toegang tot alles wat ik maar wilde. Toen ik 20 was, maakte ik zowat elke slechte beslissing die je maar kan bedenken en ging ik van een van de meest geliefde naar één van de meest belachelijk gemaakte, veroordeelde en gehate personen ter wereld.”

In die periode van slechte keuzes begon Justin Bieber drugs te gebruiken. “Op een podium staan geeft je volgens studies een grotere dopaminerush dan eender wat. Deze gigantische ups en downs zijn moeilijk om mee om te gaan. Veel artiesten die toeren, gaan door een fase van drugmisbruik en volgens mij is dat omdat ze het moeilijk hebben om de gigantische ups en downs onder controle te houden die komen kijken bij het leven van een entertainer.”

“Ikzelf begon zware drugs te gebruiken toen ik 19 jaar oud was en het heeft al m’n relaties verpest. Ik werd haatdragend, respectloos tegenover vrouwen en kwaad. Ik werd afstandelijk tegen iedereen die van me hield en ik verstopte me achter de het schild van de persoon die ik geworden was. Ik had het gevoel dat ik dit nooit zou kunnen omkeren.” Zo spreekt Justin over de slechtste periode uit z’n leven.

Huwelijk

View this post on Instagram

Vacation ✅

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Maar ondertussen gaat het weer beter met the biebz. “Het heeft me jaren tijd gekost om terug te keren van deze vreselijke beslissingen, gebroken relaties en mijn gewoontes te veranderen. Gelukkig zegende God me met uitzonderlijke mensen die van me houden voor wie ik ben.”

Eén van die personen is Hailey Baldwin, Justins kersverse echtgenote. “Op dit moment ga ik door het beste seizoen van m’n leven: HUWELIJK! Het is een geweldige nieuwe verantwoordelijkheid. Je leert bij over geduld, vertrouwen, inzet, vriendelijkheid, nederigheid en alle dingen die je nodig hebt om een goede man te zijn.” Justin eindigt met een motiverende boodschap voor z’n fans. “Zelfs wanneer de kansen tegen je zijn, moet je blijven vechten. Jezus houdt van je. Wees lief vandaag en hou van mensen vandaag, niet volgens jouw standaard, maar volgens Gods perfecte liefde.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…