Justin Bieber en Hailey: nu weten we eindelijk waarom ze zo snel trouwden en ’t is … logisch

Het meeste low-key celeb huwelijk van 2018 was dat tussen Justin Bieber en Hailey Baldwin. De twee waren nauwelijks een maand verloofd toen ze al voor eeuwig en altijd ‘ja’ tegen elkaar zeiden. Een match made in heaven? Volgens Bieber alvast wel, al liet hij nu aan Vogue ook weten dat “het huwelijk heel moeilijk is”. Nochtans: pas sinds ze getrouwd zijn, delen Bieber en Baldwin ook het bed. Dat verklaart die snelle verloving ook wel een beetje.

Een goede maand, zo lang waren Justin Bieber en Hailey Baldwin verloofd voor ze in het huwelijksbootje, een gemeentehuis in New York, stapten. De twee waren op dat moment nog niet zo lang samen maar zodra de vlam in de pan sloeg, ging het razendsnel. In september was er een burgerlijke ceremonie, gevolgd door een maand aan ontkenningen. Nauwelijks een half jaar later geven The Biebs en z’n vrouw toe dat het huwelijk niet altijd rozengeur en manenschijn is.

Geen seks voor het huwelijk

Dat zeggen ze in de Vogue van deze maand, waar de twee op dit moment coverstory zijn. Maar Bieber en Baldwin (of is het Bieber en Bieber?) zijn daar opvallend openhartig. Zo onthulde de Baby-zanger onder andere dat hij celibatair, geen hanky-panky dus, bleef tot zijn huwelijksnacht. Dat verklaart ook meteen waarom de twee zo snel naar het altaar raceten.

Bieber verduidelijkt dat hij vond dat hij een echt probleem met seks en alcohol had en de notoir gelovige Canadees greep naar zijn geloof om dat op te lossen. “God vraagt niet van ons om geen seks te hebben omdat hij regeltjes wil opleggen”, zegt de 24-jarige zanger. “Hij vindt: ik bescherm je zo om niet gekwetst te worden.”

Geen seks dus voor de twee, al zullen ze die schade ongetwijfeld ingehaald hebben. “Mensen hebben soms alleen seks om hun zelfvertrouwen op te krikken”, zegt hij daar nog over. “Vrouwen doen dat en mannen ook. Op deze manier wilde ik mezelf opnieuw opdragen aan God. Dat was op dat moment goed voor mijn mentale gezondheid.”

Drankprobleem

Dat Bieber geen makkelijk parcours aflegde, is wel helder. Met Baby werd hij naar het supersterrendom gekatapulteerd, waarna hij kort belandde in een spiraal van drugs, feestjes en behoorlijk veel seks dus. Goed onthouden: hij is nog altijd maar 24. Intussen gaat het substantieel beter met het tieneridool, volgens hem is zijn huwelijk met Baldwin dan ook een cadeau voor goed gedrag van the big man in the sky.

“Goed gedrag wordt beloond”, aldus Bieber in Vogue. “Ik geloof echt dat God me in ruil voor het hard werk gezegend heeft met Hailey. Dat zijn de voordelen: je zal echt beloond worden” Voor we met z’n allen celibatair worden en een sprookjeshuwelijk verwachten, Baldwin onthulde ook wel een aantal minder fijne kantjes aan haar huwelijk met de Biebs.

“Het ding is, het huwelijk is echt heel moeilijk”, zegt Hailey. De eerste weken van haar huwelijk waren volens haar trouwens heel eenzaam. Dat de twee zo snel beslisten om te trouwen, is daar wellicht de oorzaak van. “Ik heb veel gebeden”, legt Baldwin uit. “Ik heb gebeden om vrede te nemen met de beslissing en dat is waar ik uitkwam. Ik hou van hem. Ik hou al heel lang van hem.”

Belieber

En Bieber, die schijnt zich niet te storen aan enkele strubbelingen. “Ruziemaken is goed”, zegt de Canadees. “Zegt de Bijbel niets over righteous anger?” We willen elkaar niet kwijtraken. We willen niets verkeerd zeggen en dus hebben we erg geworsteld met het uitdrukken van onze gevoelens. Daar werd ik echt gek van, want ik moet mezelf kunnen uitdrukken. En het is voor haar heel moeilijk geweest om te zeggen wat ze voelt.”

Overigens, de twee klaarden ook enkele geruchten op: nee, Hailey is niet zwanger. “We zijn erg jong en dat is heel eng. We gaan nog veel veranderen, maar we zijn vastberaden om naar elkaar toe te groeien en elkaar te steunen”, klonk het. En oh, de twee zijn, na een korte relatie in 2014, elkaar weer tegengekomen in een kerk. Mocht het nog niet duidelijk zijn: Baldwin is een echte belieber.

Meer
Lees meer...