K-popfestival MIK Paris kondigt nieuwe lading namen aan

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 gaat het MIK Festival door in Parijs in Frankrijk. Het gaat om een tweedaags festival waarbij K-pop en K-hiphop centraal staan. De editie in Parijs werd recent aangekondigd, waarna we ook al de eerste namen kregen en nu zijn er nog een aantal namen aan de affiche toegevoegd.

In juli 2022 vond in Londen de eerste editie van MIK Festival plaats. Het festival bestond uit twee dagen, waarbij het ging om een K-hiphopdag en een K-popdag. Het festival komt in februari al terug en strijkt daarbij neer in een nieuwe stad.

MIK Festival Paris

Het MIK Festival komt naar Parijs op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023. Het gaat daarbij, in tegenstelling tot de editie in Londen, niet om een openluchtfestival, maar wel om twee concertdagen in de Accor Arena in Parijs. De eerste namen van de affiche werden vorige week aangekondigd.

Daarbij ging het al om een aantal K-pop- en K-hiphopnamen. Bij de eerste lading werden zo al Pentagon, Chung Ha en Cherry Bullet, CL (ex-2NE1), BTOB en KARD aangekondigd als K-popnamen. Kid Millie, Giriboy, Han Yo-han, JJANGYOU, DJ DNOPF en DJ APRO waren de K-hiphopnamen.

Nieuwe namen

Bij de eerste drop liet MIK Festival ook al weten dat de affiche nog niet compleet was. En nu hebben we nog een aantal namen gekregen. Het gaat daarbij om heel wat soloartiesten. De eerste naam is Taeyeon van Girls Generation. Sinds 2015 heeft ze ook een succesvolle solocarrière. Ook de tweede toevoeging aan de affiche is een vrouwelijke soloartieste. Hyolyn maakte van 2010 tot 2017 deel uit van Sistar, maar sinds die groep gesplit is, heeft ook zij al verschillende succesvolle solonummers op haar naam staan. Ook Hwa Sa is een soloartieste. Zij maakt nog steeds deel uit van de groep MAMAMOO, maar combineert dat nu al enkele jaren met solowerk.

De eerste man in het rijtje is B.I, die van 2015 tot 2019 de leider was van IKON. Sinds hij door beschuldigingen van druggebruik, die later onterecht bleken te zijn, uit de groep werd gezet, is hij solo. Dat leverde hem al verschillende hits op, waarvan BTBT van eerder dit jaar zonder twijfel de grootste is. BIG Naughty is een nieuwe K-hiphopnaam op de line-up. Hij werkte deze zomer nog samen met Solar en Moonbyul van MAMAMOO, de groepsleden van Hwa Sa dus. De voorlopig laatste naam is G.Soul. Ook hij is een bekende naam in de Zuid-Koreaanse hiphopwereld.

Ook dit is nog niet de finale line-up van MIK Festival Paris. Het is nog niet duidelijk wanneer de laatste namen gelost zullen worden. Tickets voor MIK Festival Paris gaan vrijdag, op 16 december 2022, om 12 uur ’s middags in voorverkoop via de website van het festival.

Stem hier op jouw favoriete K-popnummers van 2022!

Meer
Lees meer...