K-popgroep KARD komt naar Europa

KARD is de volgende groep die naar Europa komt met een wereldtournee. De unieke groep, met twee vrouwelijke en twee mannelijke leden, kondigde vandaag hun ‘Playground’-tour aan, die naar Mexico, Costa Rica, de Verenigde Staten en Europa zal trekken.

De K-popgroep KARD trekt deze zomer op wereldtournee. Daarbij zal de vierkoppige groep voor de eerste keer sinds 2017 terug te zien zijn in Europa voor een eigen concert. Hier zullen ze te zien zijn in vijf steden.

KARD

De K-popgroep KARD maakte z’n debuut in 2017 en wordt gezien als een van de meest unieke groepen in K-pop. Die titel hebben ze te danken aan het feit dat de groep bestaat uit twee mannen, BM (Big Matthew) en J.Seph, en twee vrouwen, Somin en Jiwoo. In een industrie die gedomineerd wordt door boybands en meidengroepen zijn zij een van de weinige zogenaamde co-ed-groepen.

Net zoals iedere Zuid-Koreaanse man moest J.Seph in 2020 beginnen aan zijn verplichte legerdienst. In tussentijd deden BM, Somin en Jiwoo verder als trio en maakte BM ook zijn solodebuut. BM is door zijn dubbele nationaliteit als Koreaan-Amerikaan vrijgesteld van de legerdienst. Sinds vorig jaar is J.Seph terug en maakte het viertal al z’n comeback met de EP ‘Re:’. Recent kwam KARD met de EP ‘Icky’. En nu kondigen ze een wereldtournee aan.

‘Playground’-tour

KARD zal de ‘Playground’-wereldtournee aftrappen op donderdag 6 juli 2023 in het Mexicaanse Monterrey. Daarna zullen ze ook nog te zien zijn in Mexico City op zaterdag 8 juli 2023. Het volgende land waar KARD te zien zal zijn, is Costa Rica, met een optreden in Heredia op vrijdag 14 juli 2023.

Vervolgens komt het uitgebreide Amerikaanse luik van de tour met 9 stops in verschillende steden in de Verenigde Staten, waar BM de eerste 19 jaar van z’n leven doorbracht. Tot slot is Europa aan de beurt. Het eerste concert op Europese bodem gaat door in Boedapest (Hongarije) op woensdag 30 augustus. Daarna trekt het viertal verder naar Madrid (Spanje) op zaterdag 1 september en Frankfurt (Duitsland) op maandag 4 september. De laatste twee stops zijn Londen (Verenigd Koninkrijk) op woensdag 6 september en Parijs (Frankrijk) op vrijdag 8 september.

Er is voorlopig nog geen informatie bekend over de ticketverkoop.

Meer
Lees meer...