Kai (EXO) begint met verplichte legerdienst

Kai, het op één na jongste lid van EXO, is vandaag begonnen met zijn verplichte legerdienst. Vorige week liet SM Entertainment weten dat Kai deze week zou beginnen met zijn legerdienst. Dit nieuws kwam onverwacht aangezien eerder nog werd aangekondigd dat EXO dit jaar een comeback zou maken met alle leden.

Kai is vandaag door zijn groepsgenoten van EXO afgezet aan de militaire basis. Hij zal daar de komende 21 maanden zijn verplichte legerdienst uitvoeren. SM Entertainment maakte het nieuws vorige week onverwacht bekend. Door een foute interpretatie van de regelgeving rond het uitstel van de legerdienst werd Kai namelijk plots verplicht om zo snel mogelijk aan zijn dienstplicht te beginnen. 

“Wetswijziging”

In het officiële statement over de legerdienst van Kai maakte SM Entertainment duidelijk dat dit niet het oorspronkelijke plan was. “We komen met plots nieuws over de legerdienst van Kai. Hij bereidde zich voor op de comeback van EXO, die gepland stond voor later dit jaar, maar door een recente wijziging in de wetgeving van de Military Manpower Administration wordt hij op donderdag 11 mei verwacht aan het trainingscentrum om zijn militaire basistraining aan te vatten. Daarna zal hij z’n dienst volbrengen als medewerker bij de openbare dienst (public service).”

Hoewel SM Entertainment sprak van een wijziging in de wetten rond de legerdienst, kwam de Military Manpower Administration met een statement over de werkelijke reden. “Wanneer een je de oproepingsbrief voor je militaire dienstplicht krijgt, mag je je startdatum binnen een periode van 2 jaar tijd maximum vijf keer uitstellen.” 

Kai probeerde hier gebruik van te maken, maar door een uitzondering ging dat niet. “Er zijn verschillende redenen waardoor je recht krijgt op zo’n uitzondering, maar de reden ‘andere’, kan maar twee keer gebruikt worden.” Aangezien Kai dit voor de derde keer aanvroeg, werd het geweigerd en moet hij dus aan z’n legerdienst beginnen op de vooropgestelde datum, donderdag 11 mei 2023. 

Groepsleden

Kai werd vanmorgen vergezeld door zeven van zijn groepsgenoten (Lay was afwezig omdat hij vooral actief is in China). Zowel het officiële account van EXO als de individuele leden deelden foto’s van het afscheid.

Bekijk hier de videoclip van de recente comeback van Kai, Rover:

Meer
Lees meer...