Kanye wil “christelijke TikTok” maken: Jesus Tok

Kanye West wil nog steeds president van de Verenigde Staten worden, maar daarnaast heeft hij ook nog andere opvallende ideeën. Het laatste is het oprichten van zijn eigen versie van TikTok. Het zou, zoals de naam al doet vermoeden, gaan om een christelijke versie van de app.

TikTok is de populairste app van het moment, maar rapper Kanye West is het niet helemaal eens met de content die op het platform gedeeld wordt. Daarom wil hij een eigen versie maken die gepaster is voor zijn dochter.

Jesus Tok

Kanye legt zijn plan uit in enkele tweets. Daarin vertelt hij – in all caps – over zijn ingeving. “Ik kreeg net een ingeving … Jesus Tok. Ik was samen met mijn dochter aan het kijken naar TikTok-filmpjes en als een christelijke vader was ik geschokt door veel van de content. Maar ik hou van de technologie achter de app.” Een goede app dus, maar de content is niet wat het moet zijn, zo vindt Kanye. Maar hij heeft dus dé oplossing klaar: Jesus Tok.

In een volgende tweet doet hij zijn plan verder uit de doeken. “Ik hoop dat ik kan samenwerken met TikTok om een christelijke versie te maken die veilig is voor jonge kinderen en de wereld. In Jesus’ naam, amen.” De christelijke versie zou dus hetzelfde zijn als de bestaande TikTok, maar de video’s zouden gecontroleerd worden om na te gaan of ze wel geschikt zijn voor (christelijke) kinderen.

Kanye West

In de laatste jaren is Kanye enorm religieus geworden. Daarbij organiseert hij zelf ook misdiensten. Op die Sunday Services viert hij zijn geloof op zijn eigen manier en dat deelt hij ook met andere gelovigen. Ook Kanye’s laatste album ‘Jesus Is King’ stond volledig in het teken van het christendom.

Kanye West zet ook zijn verkiezingscampagne verder. De rapper neemt namelijk deel aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In de polls haalt hij voorlopig een lage score, maar de rapper geeft de moed nog niet op. Zo loste hij onlangs nog merch voor zijn campagne. Kanye zal in verschillende staten op het stembiljet staan maar zijn overwinningskansen zijn zo goed als onbestaand.

Meer
Lees meer...