Kanye biedt verontschuldigingen aan bij joodse gemeenschap met post in het Hebreeuws

In 2022 kwam de Amerikaanse rapper Kanye West, die nu eigenlijk Ye heet, verschillende keren onder vuur te liggen. Het ging daarbij meermaals om antisemitische posts op sociale media. Met een lange post in het Hebreeuws heeft de rapper zich nu verontschuldigd bij de joodse gemeenschap.

Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat de Amerikaanse rapper Kanye, die zijn naam wettelijk liet veranderen naar Ye, onder vuur kwam te liggen na enkele antisemitische posts op het toenmalige Twitter. Hierdoor verloor Kanye z’n account op het platform en werd het ook lang stil rond de rapper. Maar nu heeft de rapper na lange tijd opnieuw een post gedeeld, waarin hij z’n verontschuldigen uit tegenover de joodse gemeenschap.

Antisemitische tweets

De Amerikaanse rapper Kanye West (46) kwam vorig jaar meermaals in opspraak. Daarbij ging het meermaals over antisemitische tweets. Die tweets zorgden ervoor dat Ye verschillende deals kwijtraakte, waaronder zijn belangrijke samenwerking met Adidas voor Yeezy. De rapper verloor hierdoor ook lang zijn account op Twitter.

Maar het bleef niet enkel bij tweets. In een interview met Alex Jones zei Kanye namelijk: “Ik zie goede dingen in Hitler. Elke mens heeft iets waardevol dat ze kunnen brengen, zeker Hitler. Nazi’s hebben ook goede dingen gedaan.” Hij besloot met: “There’s a lot of things that I love about Hitler“.

Verontschuldigingen

Kanye deelde de post, in het Hebreeuws op Instagram en X (Twitter). Vertaald stond er te lezen: “Ik bied m’n oprechte verontschuldigingen aan aan de joodse gemeenschap. Het was niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen of vernederen en ik heb spijt van de pijn die ik veroorzaakt heb. Ik ben vastberaden om bij mezelf te beginnen en van deze ervaring te leren om in de toekomst meer empathie en begrip te garanderen. Jullie vergeving is belangrijk voor mij en ik ben vastberaden om het goed te maken en te zorgen voor meer eenheid.”

Binnenkort zal Kanye z’n comeback als rapper maken met een samenwerking met Ty Dolla $ign. Deze samenwerking werd enkele maanden geleden aangekondigd en zou oorspronkelijk op vrijdag 15 december 2023 verschijnen. Maar de release werd uitgesteld naar vrijdag 12 januari 2024.

Bekijk hier de post op Instagram:

Meer
Lees meer...