Kanye West voor het eerst na antisemitisme opnieuw op podium als verrassingsact bij optreden Travis Scott

Kanye ‘Ye’ West heeft zijn eerste publieke optreden gehouden sinds hij in oktober vorig jaar in opspraak raakte door meerdere antisemitische uitspraken op sociale media. Hij deed dat als gast tijdens een optreden van Travis Scott in het Circus Maximus in Rome, Italië. Ye zong daar twee nummers mee.

Kanye West, die officieel Ye heet, is enige tijd (grotendeels) uit beeld verdwenen. De omstreden rapper en ondernemer raakte in oktober vorig jaar namelijk in opspraak na antisemitische uitspraken op het toenmalige Twitter en andere sociale media. Hij werd daardoor geschorst op alle sociale media en verloor onder andere zijn lucratieve deal met Adidas.

Twee maanden later kreeg Ye van Elon Musk zijn account terug, waarna hij meteen weer voor controverse zorgde op Twitter en weer geband werd. Rond dezelfde periode prees hij ook Adolf Hitler en de nazi’s bij Infowars van de beruchte en veroordeelde complotdenker Alex Jones.

Travis Scott

Omdat Kanye ook voordien al enkele optredens afgezegd had na zijn moeilijke breuk met Kim Kardashian was het dus al lang geleden dat de rapper nog op een podium stond. Daar kwam gisterenavond verandering in in de Italiaanse hoofdstad Rome. Wereldster Travis Scott mocht daar optreden in het historisch Circus Maximus.

“Ik kan zeggen dat er maar één mens op deze verdomde planeet is geweest die zij aan zij met mij heeft gelopen door alles. Er is geen ‘Utopia’ (het vierde album van Travis Scott, red.) zonder Kanye West. Er is geen Travis Scott zonder Kanye West. Er is geen Rome zonder Kanye West”, zei Travis Scott daar met enige zin voor overdrijving. “Make some noise for Ye.”

Ye verscheen daarop op het podium en voor de 60.000 aanwezige fans de nummers Praise God en Can’t Tell Me Nothing mee.

Meer
Lees meer...