Kanye ‘Ye’ West cancelt alweer een optreden op muziekfestival

Eerder dit jaar annuleerde Kanye West, die nu door het leven gaat als Ye, zijn optreden op Coachella 2022. Hij zou als headliner te zien zijn op het grote Amerikaanse festival, maar cancelde last minute omdat hij zogezegd te weinig voorbereidingstijd had voor zijn set. Er bleek later een geheel andere reden voor zijn annulatie te zijn. Nu cancelde Ye echter alweer een headlinerset, die zou op het muziekfestival Rolling Loud Miami zijn.

Kanye West oftewel Ye stelt weeral een hoop fans teleur door een optreden op een muziekfestival te annuleren. Eerder dit jaar cancelde hij amper twee weken voor Coachella al zijn optreden op het festival. Toen konden The Weeknd en Swedish House Mafia voor hem invallen. Maar nu zal de rapper dus ook niet meer te zien zijn als headliner op het Amerikaanse festival Rolling Loud Miami 2022. Deze keer had de organisatie maar vier dagen om een vervanger te zoeken. De organisatoren van het festival deelden het nieuws mee op sociale media.

Rolling Loud Miami 2022

“Door omstandigheden die volledig buiten onze macht liggen, moeten we helaas meedelen dat Ye niet meer zal optreden op Rolling Loud Miami 2022”, tweette de organisatie. De rapper stond gepland als headliner van de eerste festivaldag op vrijdagavond 22 juli 2022. Rapper Kid Cudi werd aangekondigd als zijn vervanger.

“We keken er heel hard uit om Ye als headliner te zien op Rolling Loud Miami 2022. We hebben maandenlang samengewerkt aan het optreden met hem en zijn team. Jammer genoeg besliste Ye plots dat hij niet langer zal optreden op ons festival”, vertelden Tariq Cherif en Matt Zingler, de mede-oprichters van Rolling Loud, nog in een verklaring. “Dit is de eerste keer ooit dat een headliner zijn show cancelt. En hoewel we dit niet licht opvatten, wensen we hem het allerbeste toe. We kijken ernaar uit om in de plaats Kid Cudi te verwelkomen als headliner in Miami en we kunnen niet wachten om te zien wat hij in z’n mars heeft.”

Rolling Loud Miami zal doorgaan van 22 tot en met 24 juli 2022 in het Hard Rock Stadium in Miami, Florida. Andere headliners zijn onder meer Future en Kendrick Lamar. Daarnaast zouden ook Playboi Carti, Lil Durk, Lil Uzi Vert, DaBaby, Gucci Mane, Lil Baby, Kodak Black en meer te zien zijn op het festival.

Ye

Ye was al eerder te zien op Rolling Loud California in 2021 als een special guest. Dat was toen ook de eerste keer dat hij weer optrad na de uitbraak van het coronavirus. Normaal gezien zou hij datzelfde jaar ook optreden als special guest op Rolling Loud Miami. Uiteindelijk besloot hij toen ook al zijn optreden af te zeggen. Hij was namelijk te druk bezig aan zijn nieuwe album ‘Donda’.

Ye maakte eerder deze maand zijn langverwachte terugkeer naar het podium in Los Angeles. Daar verscheen hij plots tijdens de show van rapper The Game. Het was het eerste liveoptreden van Ye in vijf maanden. Hij rapte dan voor het eerst het nieuwe nummer Eazy, dat hij en The Game uitbrachten afgelopen januari.

Meer
Lees meer...