Kendrick Lamar dropt langverwachte, vijfde album ‘Mr. Morale and the Big Steppers’

Het is eindelijk zover! Kendrick Lamars langverwachte, vijfde solo album ‘Mr. Morale & the Big Steppers’ is uit sinds donderdagavond. Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat de rapper nog een album uitbracht. Het bestaat uit 18 nummers met o.a. samenwerkingen met Summer Walker, Ghostface Killah, Kodak Black, Sampha, Baby Keem, Beth Gibbons van Portishead en Taylour Paige.

Een mooie dag voor alle fans van rapper Kendrick Lamar. Want zij kunnen namelijk vanaf nu luisteren naar zijn gloednieuwe, langverwachte album ‘Mr. Morale and the Big Steppers’. Lamar deelde vorige maand op Twitter voor het eerst het nieuws dat hij met een nieuw album zou komen. Daarin stond een link naar zijn website oklama.com, waar een geheimzinnig document de komst van een vijfde album bevestigde.

Album

Het nieuwe album bevat vreemd genoeg niet zijn nieuw nummer The Heart Part 5. Dat heeft Lamar namelijk afgelopen weekend gereleased met een speciale, bijhorende videoclip. Daarin zien we namelijk o.a. rapper Ye (Kanye West), acteur Will Smith en de overleden basketbalspeler Kobe Bryant passeren.

Lamars laatste studioalbum, de Grammywinnnende ‘Damn’, dateert van 2017. Daarna is het dus vijf jaar stil geweest. In 2018 werkte hij wel mee aan de soundtrack voor de Marvelfilm Black Panther. Daarop is hij met onder meer SZA te horen in het duet All the Stars. In 2021 was hij te horen op twee nummers van het laatste album van zijn neef Baby Keem, Range Brothers en het Grammywinnende Family Ties.

De producers van de songs van zijn nieuwste album ‘Mr. Morale and the Big Steppers’ zijn o.a. Sounwave, Duval Timothy, Boi-1DA en Lamar als OKLAMA. Zanger Pharrell Williams producete het nummer Mr. Morale.

Ontdek alle tracks op ‘Mr. Morale and the Big Steppers’ hieronder:

DISC 1: BIG STEPPERS

 1. United In Grief
 2. N95
 3. Worldwide Steppers
 4. Die Hard ft. Blxst & Amanda Reifer
 5. Father Time ft. Sampha
 6. Rich (Interlude)
 7. Rich Spirit
 8. We Cry Together ft. Taylour Paige
 9. Purple Hearts ft. Summer Walker & Ghostface Killah

DISC 2: MR. MORALE

 1. Count Me Out
 2. Crown
 3. Silent Hill ft. Kodak Black
 4. Savior (Interlude)
 5. Savior ft. Baby Keem & Sam Dew
 6. Auntie Diaries
 7. Mr. Morale ft. Tanna Leone
 8. Mother I Sober ft. Beth Gibbons van Portishead
 9. Mirror
Meer
Lees meer...