Kendrick Lamar dropt nieuw nummer ‘The Heart Part 5’ en bijhorende videoclip

Kendrick Lamar komt eindelijk met nieuwe muziek! De rapper dropte onlangs zijn nieuwe nummer The Heart Part 5 met een wel heel unieke videoclip. Daarin zien we namelijk o.a. rapper Ye (Kanye West), acteur Will Smith en de overleden basketbalspeler Kobe Bryant passeren. Maar niet op de manier dat je zou denken.

Rapper Kendrick Lamar bracht afgelopen zondagavond zijn eerste nieuwe solo single in bijna vier jaar uit. Het nieuwe nummer heet The Heart Part 5 en komt slechts enkele dagen voor de langverwachte release van zijn vijfde soloalbum, ‘Mr. Morale & the Big Steppers’. Dat komt namelijk op vrijdag 13 mei uit.

The Heart Part

In de bijhorende videoclip van het nieuwe nummer zien we Lamar in zijn eentje rappen voor een bordeauxrood scherm. Later zien we zijn gezicht – dankzij een knap staaltje Photoshop – veranderen in een paar klinkende namen. Zo zien we het gezicht van Kanye ‘Ye’ West, Will Smith, overleden basketballegende Kobe Bryant, voormalige American football-speler en acteur OJ Simpson, Empire-acteur en zanger Jussie Smollett en overleden rapper Nipsey Hussle voorbijkomen.

Zij kwamen allemaal de afgelopen tijd in de media vanwege een bepaalde controverse. Smith vanwege het incident op de Oscars en Smollett kreeg een gevangenisstraf wegens het in scène zetten van een aanval op zichzelf. Simpson zou in de gevangenis hebben gezeten wegens een gewapende overal en ontvoering. Maar hij werd ook ooit beschuldigd van moord. Bryant en Hussle kwamen echter op een tragische manier om het leven.

De video, die geregisseerd werd door Lamar en zijn vaste medewerker Dave Free, opent met de woorden: “I am. All of us“. Daaronder wordt ‘Oklama’ vermeld. Dat is een naam die de rapper heeft gebruikt in zijn recente, geheimzinnige aankondigingen over zijn aankomende vijfde album. De woorden zouden kunnen verwijzen naar de vele gezichten die we in de clip te zien krijgen. Daarna bedankt Kendrick Lamar eerst zijn fans alvorens hij begint te rappen.

Lyrics

De gezichten lijken ook verbonden aan de lyrics die in het nummer aan bod komen. Zo verschijnt Ye tijdens een verwijzing naar een “bipolaire vriend”. Het gezicht van Simpson verwijst naar een “kogelvrije rover” en die van Hussle neemt de vorm aan van een lange monoloog die het nummer afsluit. Dat zou blijkbaar vanuit het perspectief van de overleden rapper zijn, die in 2019 werd vermoord. Want daarnaast was hij ook een goede vriend van Lamar.

To my brother, to my kids I’m in heaven … to the killer that sped up my demise. I forgive you, just know your soul’s in question. I seen the pain in your pupil when that trigger had squeezed. And though you did me gruesome, I was surely relieved. I completed my mission, wasn’t ready to leave/ But fulfilled my days, my Creator was pleased … To my neighborhood, let the good prevail … I can’t blame the hood the day that I was killed“, rapt Lamar.

The Heart Part 5 is het nieuwste nummer in Lamars doorlopende reeks aan singles genaamd The Heart. Die reeks gaat terug tot 2010.

Bekijk en beluister The Heart Part 5 hieronder:

Meer
Lees meer...