Kendrick Lamars langverwachte vijfde album krijgt officiële naam én releasedatum

In augustus vorig jaar liet Kendrick Lamar via een mysterieuze website weten dat hij binnenkort met een nieuw album zou komen. Dat album zou dus zo’n 5 jaar na zijn eerste, ‘DAMN‘ uit 2017, uitkomen. Via dezelfde mysterieuze manier komen we nu te weten dat het nieuwe, langverwachte album ‘Mr. Morale and the Big Steppers’ zal heten en dat het op 13 mei 2022 zal verschijnen. Het zal verrassend genoeg ook zijn laatste album bij zijn huidige label Top Dawg Entertainment (TDE) worden.

Het is alweer even geleden dat we iets van de legendarische rapper Kendrick Lamar hoorden. Eind augustus 2021 liet hij in een mysterieuze notitie op zijn website, oklama.com, weten dat er een nieuw album aankwam. Zo’n 8 maanden later krijgen we via een tweede notitie op diezelfde website nu officieel te horen dat dat nieuwe album er effectief komt en zo te lezen ‘Mr. Morale and the Big Steppers’ zal heten. Daarbij weten we nu ook dat het niet al te lang meer wachten zal zijn. Want het nieuwe en al vijfde album van Lamer verschijnt op 13 mei 2022.

‘Mr. Morale and the Big Steppers’

Begin februari tweette de gebruiker SK het volgende: “Kendrick Lamar is officieel met pensioen”. Daarop reageerde vandaag de rapper zelf met een link naar zijn website. Daar vinden we een zwart en een geel mapje.

Als we doorklikken op de zwarte map komen we uit op een officiële verklaring die zegt dat het album ‘Mr. Morale & the Big Steppers’ een releasedatum heeft van 5/13/2022. “Alle feitelijke informatie voor deze release zal direct en alleen van deze bron komen”, staat er nog. Onderaan de brief staat ook te lezen: “Ik waardeer jullie geduld”. Lamar deelde deze brief ook op zijn Instagram.

Vaarwel TDE

‘Mr. Morale and the Big Steppers’ wordt Lamars vijfde studioalbum en zijn eerste in vijf jaar, na ‘DAMN’ uit 2017. Daarm sleepte hij twee Grammy Awards en zelfs een Pulitzer Prize mee in de wacht. Sindsdien heeft de rapper echter geen solomateriaal meer uitgebracht. Hij dook wel op in een paar samenwerkingen, waaronder songs met 2 Chains, Beyoncé, Raphael, Saadiq, Busta Rhymes en Baby Keem. In 2018 werkte hij ook mee aan verschillende nummers voor de soundtrack van de Marvelfilm Black Panther, waaronder zijn duet met SZA voor All the Stars.

Nog maar een klein maandje wachten dus tot we eindelijk het nieuwe meesterwerk van de rapper zullen horen. Maar Lamar liet wel al uitschijnen dat dit nieuwe album echter het laatste zou zijn bij zijn platenlabel TDE, waar hij al een lange tijd aan verbonden is.

Meer
Lees meer...