Kendrick Lamar kondigt na 4 jaar nieuw album aan

Kendrick Lamar heeft opnieuw van zich laten horen. Via een mysterieuze website liet de rapper weten dat hij binnenkort met een nieuw album komt, zijn eerste sinds ‘Damn‘ uit 2017. Het wordt verrassend genoeg zijn laatste album bij zijn huidige label Top Dawg Entertainment (TDE).

Al enkele maanden wordt er druk gespeculeerd over een eventueel nieuw album van de dertienvoudige Grammy Awards-winnaar Kendrick Lamar. Top Dawg Entertainment, het platenlabel waar hij al sinds 2004 toen hij amper 15 jaar was deel van uitmaakt, postte in april van dit jaar al een serieuze hint naar nieuwe muziek van de rapper.

Mysterieuze post op sociale media

Vrijdag 20 augustus deelde Lamar zelf op sociale media in een mysterieuze post een link naar de website oklama.com. Op die eenvoudige website zien we enkel een map met als naam ‘nu thoughts‘. Wie doorklinkt, krijgt op een aparte pagina inderdaad de gedachten van de rapper te lezen.

“Ik breng het grootste deel van mijn dagen door met vluchtige gedachten. Schrijven. Luisteren. En oude strandcruisers verzamelen. De ochtendritten houden me op een heuvel van stilte. Ik doe maanden zonder telefoon. Liefde, verlies en verdriet hebben mijn comfortzone verstoord, maar de schittering van God spreekt door mijn muziek en familie”, valt daar te lezen. “Terwijl de wereld om me heen evolueert, denk ik na over wat het belangrijkst is. Het leven waarin mijn woorden zullen belanden.”

Vertrek bij Top Dawg Entertainment

Daarna gaat Kendrick Lamar verder met de bevestiging dat hij inderdaad bezig is aan een nieuw album. Dat zal meteen zijn laatste album zijn bij het TDE-label. Zijn vertrek bij Top Dawg Entertainment is voor velen verrassend nieuws. Het is namelijk onder dat label dat Kendrick Lamar de voorbije zeventien jaar uitgroeide tot het icoon dat hij nu is.

Wat de rapper hierna van plan is, is nog niet duidelijk. Mogelijk zal hij in de toekomst muziek uitbrengen via pgLang, een bedrijf dat hij iets meer dan één jaar geleden oprichtte met Dave Free, een voormalige topman van TDE. Top Dawg Entertainment reageerde alvast respectvol op het vertrek van hun grote ster. “Omdat dit Dot’s laatste album bij TDE is, is dit meer een victory lap, een feest. Ik weet dat hij succesvol zal zijn in wat hij ook besluit te doen en daarbij zal hij onze volledige steun krijgen”, valt te lezen in Instagram.

Meer
Lees meer...