JoJo Siwa en Paramount Pictures trekken zich terug uit het aan Will Smith gelinkte filmproject ‘Bounce’

De 18-jarige internetsensatie JoJo Siwa zal dan toch niet haar speelfilmdebuut maken in de aankomende film Bounce. Het project zou een verfilming worden van het gelijknamige, populaire jeugdboek van Megan Shull. Het wachtte alleen op een groen licht van filmstudio Paramount Pictures. Maar ook die trokken zich nu terug uit het filmproject. Dat zou mogelijk te wijten zijn aan de Pinkett-Smith familiebanden van de producer: Caleeb Pinkett.

De Amerikaanse danseres, YouTuber en vooral rolmodel voor de LGBTQ+-gemeenschap JoJo Siwa vertelde recent aan Variety dat ze niet langer de hoofdrol zal spelen in verfilming van Bounce. Verder vertelden insiders dat Paramount Pictures het project ook van zijn agenda heeft gehaald. Diezelfde bronnen zeggen dat het echter niets te maken heeft met het feit dat Caleeb Pinkett, de producer van de aankomende film, de broer is van Jada Pinkett-Smith. Zij blijft de laatste tijd in de media verschijnen door het voorval tussen haar man Will Smith en komiek Chris Rock op de Oscars dit jaar.

Het project

De ontwikkeling van de film, die voor het eerst werd aangekondigd in de zomer van 2020, kwam er dankzij producer Caleeb Pinkett (Cobra Kai). Zijn zus Jada Pinkett-Smith en haar man, Will Smith, waren op dat moment naar verluidt ook verbonden als producers. Dat was wel vóór de oprichting van hun filmproductiebedrijf Westbrook Studios. Een insider zei echter dat Pinkett-Smith en haar man niet de leiding hadden over het project. Ze zouden Caleeb Pinkett gewoon ondersteunden.

Maar het project viel helaas enkele maanden geleden uit elkaar, bevestigden bronnen. Die teloorgang, noch het terugtrekken van hoofdrolspeelster JoJo Siwa en Paramount, zou gerelateerd zijn aan Smiths incident op de Academy Awards van dit jaar. “Dat project werd eerst on hold gezet, maar viel daarna helemaal weg”, vertelde Siwa aan Variety tijdens de GLAAD Media Awards afgelopen zaterdag. Daarbij benadrukte Siwa uitdrukkelijk dat haar vertrek uit het project niets te maken had met de mep van Smith. “Ik blijf normaal gesproken buiten alle politiek, dat is niet mijn taak. Ik wil wel zeggen dat aardig zijn voor elkaar heel belangrijk is. Vriendelijkheid moet ook langs beide kanten komen, vind ik.”

Ongewenste kusscène

Het filmproject kwam afgelopen juli ook al in opspraak. Toen onthulde Siwa dat het script voor Bounce een kusscène bevatte met een mannelijke tegenspeler. “Ik ben smoorverliefd en ik wil geen ander mens kussen”, vertelde de Dancing With The Stars-deelneemster aan Entertainment Weekly. Het duurde niet lang vooraleer de studio toegaf aan het verzoek van de ster. Daarbij zeiden ze dat de scène niet essentieel was, en er dus uitgeknipt kon worden. Siwa trok meteen naar Twitter om dat nieuws te melden.

Of de verfilming van het young adult-boek er überhaupt nog komt, eventueel met een andere filmstudio aan boord, is niet bekend. Indien ja, dan zal Susan Johnson de regisseur van dienst zijn. Zij was al o.a. verantwoordelijk voor de superpopulaire Netflixfilm To All the Boys I’ve Loved Before uit 2018. Westbrook Studios zou de producent zijn. Welke actrice JoJo Siwa dan zal vervangen, is ook niet geweten.

Meer
Lees meer...