Left Right
scrollTop top

Vrouw basketballegende Kobe Bryant verlengt contract met Nike niet


Kobe Bryant
© Kobe Bryant – Bron: Isopix

Vanessa Bryant en The Kobe Bryant estate hebben beslist om het contract met Nike niet te verlengen. Er gaan ondertussen stemmen op dat ‘Kobe Bryant’ een merk op zichzelf kan komen.

Op 13 april van dit jaar stopte de overeenkomst tussen Nike en Kobe Bryant. Het ging om een overeenkomst van vijf jaar na zijn basketbalpensioen. Vanessa Bryant, de vrouw van de in 2020 verongelukte basketballegende, wil het contract niet verlengen. De Amerikaanse sportwebsite ESPN meldt dat Nike een nieuw contract wou aanbieden. Dat lag echter niet in de lijn van de levenslange contracten van basketballers zoals LeBron James en Michael Jordan.

Nalatenschap eren

Vanessa Bryant had het nochtans graag anders gezien. “Ik hoopte op een levenslange overeenkomst met Nike om de nalatenschap van mijn man te reflecteren. We zullen er alles aan doen om Kobe en Gigi (Bryant’s 13-jarige dochter die ook overleed in de helikoptercrash, red.) te eren. Dat zal nooit veranderen”, vertelde Vanessa Bryant aan ESPN. The Kobe estate en mevrouw Bryant zijn vrij om te onderhandelen met andere merken om een nieuwe overeenkomst te sluiten. Het Mamba­­-logo (Bryant’s bijnaam is The black mamba) en zijn handtekening zijn nog steeds eigendom van The Kobe estate.

De kans is bijzonder klein dat de nalatenschap abrupt stopt. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC zijn er sinds mei 2020 al 13 handelsmerken zijn gedeponeerd. Onder andere Play Gigi’s Way, Mamba en Mambacita zaten bij de voorstellen. Een teken aan de wand dat Vanessa Bryant verder wil met het merk.

Vijf keer kampioen

Kobe Bryant speelde van 1996 tot 2016 bij de Los Angeles Lakers en won er vijf kampioenschappen mee. Hij werd eenmaal meest waardevolle speler van de NBA (2008) en tweemaal van de NBA finale (2009 en 2010). Niemand bij de Lakers mag ooit nog zijn rugnummers 8 en 24 dragen. Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat Kobe Bryant vlug zal vergeten worden in de sportwereld.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…