Kanye West wil zijn naam veranderen voor gooi naar presidentschap

epa

We weten al langer dat Kanye West president van de Verenigde Staten wil worden. Hij hoopt in 2024 deel te nemen aan de verkiezingen en is nu zelfs van plan om zijn naam te laten veranderen. Dat zei de rapper tijdens het Fast Company’s Innovation Festival in New York.

“Als mensen zeggen dat ze het gek vinden om jezelf miljardair te noemen, zeg ik altijd: misschien verander ik mijn naam voor een jaar in Christian Genius Billionaire Kanye West, zodat iedereen daarna begrijpt hoe het is. Wie weet hou ik die naam ook wel als president van Amerika”, zei de 42-jarige Kanye West. “Ze zeggen allemaal Kanye is gek, maar een op de drie Afro-Amerikanen zit in de gevangenis en alle beroemdheden ook omdat ze niets kunnen zeggen omdat ze zo bang zijn.”

De rapper vindt dat Afro-Amerikanen alleen maar gezien als een aparte bevolkingsgroep. Hij zei dat hij dat zelf ook ervaarde als modeontwerper: “Zwarte ontwerpers mogen geen mening hebben. Je mag alleen maar consument zijn.”

Trump en Zuckerberg

Kanye West gaf jaren geleden al te kennen dat hij politieke ambities heeft. Aanvankelijk wou hij in 2020 een poging wagen, maar om zijn vriend Donald Trump nog een termijn te gunnen, staakte hij zijn plannen.

“Er komt een dag dat ik de president ben en dan zal ik elke oprichter herinneren die niet de capaciteit had om te begrijpen wat we cultureel aan het doen zijn”, klonk het recent. Over welke oprichters Kanye West het precies heeft, is niet bekend, maar hij sprak later wel over Facebook-CEO Mark Zuckerberg en Twitter-CEO Jack Dorsey.

Seksverslaving

Kanye West haalde tijdens zijn speech ook nog aan dat hij na de dood van zijn moeder in 2007 kampte met een seksverslaving: “Sommige mensen verliezen zichzelf in drugs en ik verloor me in seks.” Volgens Kanye werd zijn verslaving van jongs af aan gevoed door het blad Playboy, wat voor hem de deuren opende naar pornografie. “Het heeft invloed gehad op elke keuze die ik heb gemaakt van mijn vijfde tot nu.” West beweert nu genezen te zijn van zijn seksverslaving.

Gesponsorde artikelen