‘KAOS’ met Jeff Goldblum als Zeus krijgt eerste bizarre teaser

Netflix komt volgende maand met een wel zeer bizarre serie. Het gaat om de reeks KAOS, een reeks die een eigentijdse kijk werpt op de Griekse mythologie. De eerste teaser trailer belooft alvast veel chaos.

In 2017 schreef Charlie Covell het scenario voor de Britse donkere komedie The End of the F***ing World. De reeks werd een gigantisch succes op Netflix en won zelfs een BAFTA. Nu keert Covell terug naar Netflix met een al even bizarre nieuwe reeks.

Het gaat opnieuw om een donkere komische reeks. KAOS is een eigentijdse herwerking van de Griekse mythologie. Thema’s als liefde, macht en het leven in de onderwereld worden erin verkend.

Jeff Goldblum als moderne Zeus

In KAOS volgen we Zeus, gespeeld door de legendarische Jeff Goldblum, als koning van de goden en onaantastbare heerser. Op een dag ontdekt hij echter een rimpel op zijn voorhoofd, iets wat hij ziet als een voorteken van zijn ondergang. Zijn paranoia en neurose zorgen ervoor dat hij steeds meer tekenen ziet van zijn naderende val en ten prooi valt aan zelfdestructief gedrag.

Die achtertocht van Zeus is niet geheel onterecht, want zijn voormalige vriend en gevangene Prometheus, werkt wel degelijk aan een plan om hem ten val te brengen. Dat plan omvat drie verschillende mensen, die totaal niet door lijken te hebben hoe groot hun rol is in dit gigantische kosmische complot.

Cast

De cast van KAOS bestaat naast Jeff Goldblum ook nog uit onder andere David Thewlis (Harry Potter), Janet McTeer (Ozark), Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water), Killian Scott (Love/Hate), Debi Mazar (Entourage), Nabhaan Rizwan (Station Eleven), Aurora Perrineau (When They See Us), Misia Butler (The School For Good And Evil), Leila Farzad (Black Mirror), Rakie Ayola (Black Mirror), Fady Elsayed (Doctor Who), Stanley Townsend (Becoming Elizabeth) en Billie Piper (Doctor Who).

Bekijk hier de teaser van KAOS:

KAOS is vanaf vrijdag 29 augustus 2025 te bekijken op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...