Kat Kerkhofs en Dries Mertens krijgen eerste kindje en eren met naam geboortestad Napels

Kat Kerkhofs (33) en Dries Mertens (34) verwelkomen hun zoontje Ciro Romeo Mertens. Daarmee kiezen ze voor een naam die past bij de geboortestad van hun eerste kindje.

Terwijl de rest van de Rode Duivels een onbelangrijke oefenwedstrijd speelden in en tegen Ierland (2-2) maakte 103-voudig international Dries Mertens een veel belangrijkere gebeurtenis mee. Zijn vriendin Kat Kerkhofs beviel namelijk van hun kindje samen, een zoontje met de naam Ciro Romeo.

Hoewel Kat Kerkhofs liever in België was bevallen, was dat praktisch niet mogelijk omdat Mertens in Italië moest blijven en anders de bevalling niet kon meemaken. Eerder deze maand maakte ze dan ook aan HLN bekend dat de bevalling in Napels zou plaatsvinden. Kat liet daarvoor wel haar moeder overkomen naar Zuid-Italië.

Ciro Romeo

Een extra voordeel van die geboorte in Italië is dat het baby’tje meteen ook de dubbele Italiaanse en Belgische nationaliteit heeft. Die Italiaanse roots is ook te horen in de naam die het koppel koos: Ciro Romeo. Ciro is sinds enkele jaren ook de bijnaam die de fans van Napoli geven aan Dries Mertens. Voor Napolitanen is het een eer om zo genoemd te worden, omdat het aanduidt dat je als échte Napolitaan aanvaard wordt. Mertens is dan ook de topschutter aller tijdens van de Azuurblauwen.

Meer
Lees meer...