Katy Perry en haar platenfirma moeten zo’n 2,6 miljoen euro ophoesten voor plagiaat

Katy Perry
GettyImages

Katy Perry werd eerder al veroordeeld voor plagiaat voor het nummer Dark Horse en nu is ook haar straf bekend. De zangeres en haar toenmalige platenfirma moeten in totaal 2,78 miljoen dollar (2,6 miljoen euro) betalen. Daarvan moet Katy Perry zelf 550.000 dollar (495.000 euro) betalen.

Dark Horse van Katy Perry feat. Juicy J. is veroordeeld voor plagiaat. Nadat een jury in de rechtbank van Los Angeles unaniem besliste dat het nummer plagiaat was van een nummer van de christelijke rapper Flame, heeft de rechtbank nu ook de straf klaar. Het gaat om een hoge schadevergoeding.

2,78 miljoen dollar

2,78 miljoen dollar, ofwel zo’n 2,6 miljoen euro, zoveel moeten Katy Perry en haar platenfirma betalen aan de christelijke rapper Flame. Dark Horse zou namelijk te sterk lijken op zijn nummer Joyful Noise.

Van die 2,78 miljoen dollar moet Katy Perry zelf 550.000 dollar (495.000 euro) betalen. Flame eiste 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) aan schadevergoeding, de verdediging van Katy Perry vond 360.000 dollar (324.000 euro) een redelijke prijs. Maar uiteindelijk stelden beide partijen zich akkoord met 2,78 miljoen dollar.

“Nooit gehoord”

Katy Perry en de andere medewerkers aan het nummer hebben altijd volgehouden dat ze het nummer Joyful Noise, dat vier jaar voor Dark Horse uitkwam nooit eerder gehoord hadden.

Toch lijken de riffs van beide nummers sterk op elkaar, wat ook de rechtbank van Los Angeles niet ontgaan is. Het blijft dus bij een schadevergoeding voor Perry en co. waardoor Dark Horse dus nog steeds gespeeld mag worden.

Gesponsorde artikelen