Kendrick Lamar gekozen als headliner van halftime show van Super Bowl

De NFL, Roc Nation en Apple Music hebben Kendrick Lamar gekozen als headliner voor de halftime show van de komende Super Bowl. Die zal doorgaan op 9 februari 2025 in de Caesars Superdome in New Orleans.

De Super Bowl is de finale van de Amerikaanse American Football-competitie NFL. Voor veel fans van deze sport is het dan ook een sportief hoogtepunt. De laatste jaren is de halftime show echter uitgegroeid tot een evenement dat bijna even belangrijk is dan de wedstrijd zelf.

Halftime show

Hoewel de Super Bowl traditioneel pas in de eerste helft van februari doorgaat, krijgen we het eerste grote nieuws over de halftime show meestal al in september. Dan wordt namelijk bekendgemaakt wie dat prestigieuze concert mag geven.

Die eer was in 2021 weggelegd voor The Weeknd. Het jaar erna volgden dan de hiphopiconen Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. In 2023 maakte Rihanna een verrassende, maar zeer geslaagde muzikale comeback. Nog verrassender was de keuze van vorig jaar. Toen mocht Usher namelijk zijn repertoire nog eens bovenhalen, iets wat uiteindelijk zeer hard in de smaak viel.

Kendrick Lamar

En nu kennen we ook de naam van de halftime show van de 59ste Super Bowl. Kendrick Lamar zal die headlinen. Dat is zojuist bekendgemaakt door de NFL.

De keuze voor Lamar is opvallend, aangezien hij in 2022 als op het podium stond, samen met heel wat collega’s. De in Compton geboren rapper was het afgelopen jaar echter vaak in het nieuws door zijn beef met Drake. Daaruit kwam het zeer succesvolle nummer Not Like Us voort.

“Rapmuziek is nog steeds het meest impactvolle genre tot nu toe. En ik zal er zijn om de wereld eraan te herinneren waarom. Ze hebben de juiste gekozen”, zei Kendrick Lamar zelf over het grote nieuws.

Meer
Lees meer...