Usher zal optreden tijdens volgende halftime show van Super Bowl

De volgende act van de halftime show in de Super Bowl is bekend. Usher heeft namelijk bekendgemaakt dat hij op 11 februari 2024 een van de meest prestigieuze concerten ter wereld zal geven. De 44-jarige Amerikaan volgt daarmee Rihanna op.

De Super Bowl gaat traditioneel door in de eerste helft van februari. Rond eind september of begin oktober krijgen we gebruikelijk te horen wie de eer krijgt om tijdens de rust op te treden. Die halftime show is de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement dat haast belangrijker is dan de wedstrijd, de finale van de American Football-competitie NFL, zelf.

Gevraagd worden om tijdens de halftime show van de Super Bowl op te treden is dan ook een enorme eer. Die eerst was in 2021 weggelegd voor The Weeknd. Het jaar volgden dan de hiphopiconen Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. Vorig jaar maakte Rihanna uiteindelijk een verrassende, maar zeer geslaagde muzikale comeback.

Super Bowl LVIII

Dit jaar viel lange tijd de naam van Taylor Swift. De razend populaire zangeres is op dit moment bezig met haar ‘The Eras Tour‘ en zou mede daardoor zo’n aanbod hebben afgewezen. Daarna kwam de organisatie dus uit bij Usher. Dat maakte hij zelf bekend tijdens een interview en is daarna door sponsor Apple Music bevestigd.

“Het is een hele eer om de Super Bowl van mijn bucketlist te kunnen schrappen”, legt Usher uit. Het zal overigens zijn tweede keer zijn op het podium van de halftime show, want in 2011 was hij al te gast bij The Black Eyed Peas voor het lied OMG.

‘Coming Home’

Naast het nieuws over de halftime show, kondigde Usher ook meteen een nieuw album aan. ‘Coming Home’ zal begin 2024 uitkomen. De zanger noemt het album zelf “een liefdesbrief aan mijn carrière”.

Meer
Lees meer...