Key en Minho (SHINee) verlengen contract bij SM Entertainment

Key en Minho van de K-popgroep SHINee hebben besloten om ook voor hun solowerk bij het agentschap SM Entertainment te blijven. Het contract van de leden van SHINee bij SM Entertainment loopt deze maand af waardoor de leden de kans hadden om van agentschap te veranderen. Eerder kwamen we al te weten dat Taemin, het jongste lid van SHINee, de overstap maakt naar Big Planet Made Entertainment. En nu komt er dus een update over Key en Minho.

De K-popgroep SHINee maakte zijn debuut in 2008 onder het Zuid-Koreaanse agentschap SM Entertainment. De groep bestond oorspronkelijk uit vijf leden, maar na het overlijden van Jonghyun in 2017, doet de groep als viertal verder met Onew, Key, Minho en Taemin. Zij stonden dit jaar voor een belangrijke beslissing.

Key en Minho

Omdat er in Zuid-Korea een maximum aantal jaren staat op de duur van een contract in de entertainmentsector moeten K-popsterren na enkele jaren beslissen of ze bij hun huidige agentschap blijven of ergens anders een contract willen tekenen. Het contract van de vier leden van SHINee bij SM Entertainment loopt deze maand af, waardoor de leden moesten beslissen waar ze een nieuw contract tekenden. Er kwam eerder al een akkoord tussen SM Entertainment en de leden van SHINee. Dit hield in dat Onew, Key, Minho en Taemin voor activiteiten als SHINee betrokken zullen blijven bij SM Entertainment. Taemin besloot eerder al dat hij voor zijn solowerk de overstap maakte naar Big Planet Made Entertainment.

En nu hebben Key en Minho de knoop doorgehakt. Zij zullen ook voor hun solowerk bij SM Entertainment blijven. “SM and SHINee hebben elk moment samen doorgebracht, van ons begin tot nu. Ik denk dat we zijn wie we vandaag zijn door het agentschap en de staf, waarmee we al altijd samengewerkt hebben”, klinkt het in een gezamenlijk statement van de twee leden van SHINee. “We hopen dat we deze goede synergie met SM kunnen verderzetten en ook nieuwe aspecten kunnen ontdekken als artiest. We willen ook onze fans bedanken die altijd in ons geloofd hebben en we zullen altijd ons best blijven doen.”

Ook SM Entertainment is tevreden dat Key en Minho blijven. “We zijn blij om onze waardevolle relatie met Key en Minho verder te zetten. Met het sterke vertrouwen dat aan de basis ligt van deze contractverlenging, zullen we Key en Minho volledig ondersteunen om hen te laten shinen, niet enkel als leden van SHINee, maar ook als soloartiesten.”

Meer
Lees meer...